Bolaños rebutja establir quotes per al català a la llei de l’audiovisual

El ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, ha rebutjat establir quotes de protecció per al català a la nova llei de l’audiovisual. Ho ha dit en una entrevista on ha apuntat que “no hi ha un percentatge concret”, sinó un compromís per a la protecció de les llengües cooficials, que subratlla que són “tan espanyoles com el castellà”. Bolaños ha afegit que la Moncloa treballarà per donar suport i defensar les llengües cooficials amb mesures que no tenen per què ser percentatges ni quotes.

La CUP ha estat la primera formació en reaccionar a aquestes declaracions des de Perpinyà, on el diputat Xavier Pellicer està donant suport a la Diada de la Catalunya Nord. Els anticapitalistes no s’han mostrat sorpresos per la negativa del govern espanyol d’incloure quotes de català a la llei audiovisual perquè “no n’esperen res de l’estat espanyol” i ja eren “conscients de la seva actitud”. La formació creu que cal deixar de dependre de les “dinàmiques” de l’Estat i ha instat la Generalitat a dotar-se dels seus propis “mecanismes” per a protegir la llengua catalana.

El diputat anticapitalista també ha parlat de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, els quals ha insistit que hauran de tenir un marcat accent social si volen comptar amb el suport de la CUP. En aquest sentit, Pellicer ha lamentat que el Govern no compleixi amb els acords de mínims que va assolir abans de la investidura de Pere Aragonès, i ha explicat que aquest diumenge la seva formació engegarà la maquinària interna per posar sobre la taula un calendari de debat.

Pel que fa a la manifestació en motiu de la Diada de Catalunya Nord a Perpinyà, el diputat ha recordat que la formació defensa “el moviment sobiranista” també en aquesta zona, i ha insistit en que exerciran de “resistència” a la dreta i l’extremadreta.

Comentaris

  Erc la perrera del psoe Novembre 06, 2021 | 17:18
  Junqueras, bub, bub,bub
  Joan de l'Ós Novembre 06, 2021 | 18:03
  Encara no fa ni quatre dies que ERC els hi ha regalat el suport als pressuposts, que el PSOE diu amb totes les lletres que els hi han pres la cabellera, i que res de res. Però no hi ha més sord que aquell que no vol escoltar. Tot i l'escopinada, ERC els hi seguirà fent la cort, i procurarà per redera que la CUP no voti els pressuposts d'aquí, per caure en mans de Comuns un PSC i convertir-se definitivament en un satèl·lit complaent de les esquerres espanyoles sotmeses al règim del 78. Aquestes però no faran altre cosa que enfonsar ERC i exhibir per Espanya el seu cadàver amb la satisfacció de la feina feta. Espanya tampoc paga els traïdors, que ho sapigueu.
  Tano Novembre 06, 2021 | 18:23
  Doncs que vagin a cagar el PSOE i ERC.
  Es que no hi hs volta de full Novembre 06, 2021 | 18:37
  Espanya es feixista, i no hi res a fer.
   Charles de secondat Novembre 06, 2021 | 21:05
   I esquerra també. No els han enganyat. Ho sabien des d` el primer moment. Els que enganyen, o com a mínim ho intenten, son els acólits del vaticanista frailón junqueras.
  Miren Novembre 06, 2021 | 19:18
  Crec que a ERC no li preocupa gens que el PSOE avui digui una cosa i demà el contrari, i és que estan fets de la mateixa fusta i s'entenen molt bé. No els preocupa gens que el seu vot pels pressupostos en realitat siguin irrellevants, el PSOE sap per endavant que els té segurs. Tota aquesta comèdia ho fan de cara a la galeria, és a dir ens ho diuen a nosaltres i esperen que ens ho empassem. ERC ens anirà donant peixet, com feia Convergència. I és que per ERC la independència ja la tenen, és aquí on volien arribar, per ells era això. La pregunta tan ambigua que proposen "perquè la volem" de fet, no els preocupa el que pensem. Tanta història de què havíem d'arribar al 50 per cent... ni que arribéssim al 60 es mourien! Ja són on volien i a nosaltres que ens donin pel sac.
  Erc vota VOX.PSOE GENOCIDES Novembre 06, 2021 | 19:25
  Esquerres franquistes de vox, psoei comuns son pursgenocides com VOX
  R Novembre 06, 2021 | 20:25
  ERC, no more bla, bla, bla!
  Dani_Andreuenc Novembre 06, 2021 | 20:44
  Res que no es sapigues i res que no sapigues Esquerra. Felicitats!
  MM Novembre 07, 2021 | 02:33
  Doncs res de pressupostos. No hi ha cosa més traïdora i verinosa que el PSOE. Quina mà de rates.

Nou comentari