Bolaños defensa la presumpció d’innocència de Joan Carles I

El ministre de la Presidència fa una defensa aferrissada de la monarquia parlamentària espanyola

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha fet una defensa aferrissada de la monarquia espanyola aquest dijous al Congrés dels Diputats. En resposta a una intervenció de la diputada d’ERC Carolina Telechea sobre Joan Carles I a la cambra, el ministre ha demanat “respecte per la presumpció d’innocència” del rei emèrit espanyol fugit a Abu Dhabi des de fa més d’un any. El PSOE, assegura Bolaños, té un compromís amb la monarquia constitucional i la Constitució perquè és “un partit seriós” que compleix els pactes constitucionals.

Bolaños ha afegit que el seu partit considera que la monarquia parlamentària “ha garantit la democràcia tots aquests anys” i s’ha afanyat a separar la investigació sobre Joan Carles de Borbó de la figura de Felip VI, de qui ha valorat “els esforços de transparència”. “La Casa Reial s’està esforçant per ser més transparent des de fa uns anys”, ha assenyalat el ministre.

La intervenció de la diputada d’ERC Carolina Telechea a qui ha respós Bolaños feia referència a la investigació de la fiscalia del Tribunal Suprem, que hauria assegurat a les autoritats suïsses, segons una informació d’El Mundo, que Joan Carles I va obtenir la seva fortuna exercint com a comissionista a escala internacional. Es tracta del primer cop que la Fiscalia posa per escrit els presumptes delictes que investiga a Joan Carles de Borbó, ja que fins ara tot havien sigut referències a possibles delictes fiscals comesos pel rei emèrit espanyol per amagar quina era la seva fortuna a l’estranger i no fer-la pública a l’Hisenda espanyola.

Fa més d’un any que Joan Carles de Borbó va fugir de l’Estat espanyol per evitar haver-se d’enfrontar a la justícia, però el Congrés segueix bloquejant una investigació al respecte mentre els ministres del govern espanyol defensen aferrissadament la seva presumpció d’innocència.

Comentaris

  X2 09/09/2021 4:30 pm
  I tan que nosaltres som inocents, però el borbó....no te ni un pel d'inocència
  Tano 09/09/2021 5:31 pm
  Quin jeta més jeta.
  ton c. 09/09/2021 5:55 pm
  doncs si tant segur n´està, perque no permeten una comissió que ho investigui?.
  fat boy 09/09/2021 6:42 pm
  Que no el busquen per rei sino per lladre.
  666 09/09/2021 7:42 pm
  Aquests PPutes SUCIAlerus de merda no ho van fer per cap independentista, i el van acusar i empresonar amb falsetats . D'altra manera hagués estat impossible !
  Català 10/09/2021 3:52 am
  Que ens colloneu, mestre?.

Nou comentari