El BOE publica l’ordre per començar a fer els pressupostos de l’Estat per al 2021

Els ministeris han d'enviar a Montero les seves propostes abans del 29 de juliol

El BOE ha publicat aquest dimecres l’ordre ministerial per començar a elaborar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021, després que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, la signés ahir i anunciés el “primer pas” per fer els comptes. L’ordre fixa que els ministeris han d’enviar les seves propostes a la Direcció General de Pressupostos abans del 29 de juliol. Els comptes tindran com a principal objectiu “definir les bases de la reconstrucció econòmica i social del país després dels efectes de la pandèmia de la covid-19”, assegura el ministeri d’Hisenda en un comunicat.

Els comptes buscaran crear un “model de creixement econòmic equilibrat, inclusiu i sostenible” per crear feina “digna” i protegir “col·lectius vulnerables” i la recuperació del teixit productiu “sense deixar ningú enrere”. El ministeri de Montero diu que els pressupostos hauran “d’enfortir l’estat del benestar”, especialment el sistema sanitari “per garantir que compte amb les capacitats i els recursos suficients per fer front a qualsevol emergència futura”.

Els comptes del 2021 també hauran de canalitzar els diners que arribin a través del pressupost de la Unió Europea i altres instruments per fer front a la pandèmia. Així mateix, el govern espanyol vol que la crisi sanitària no suposi un fre a les polítiques de desenvolupament sostenible o la promoció de la igualtat. En aquest sentit, els comptes del 2021 s’orientaran cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible, tindran en compte l’impacte de gènere i també les polítiques per a la infància, l’adolescència i les famílies.

Nou comentari