El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bildu aplana el camí a la tramitació dels pressupostos espanyols
  • CA

Bildu ha anunciat aquest divendres que no presentarà una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos generals de l’Estat per al 2022. La formació abertzale diu que la decisió és fruit de la voluntat de “donar continuïtat a les converses de les últimes setmanes” amb el govern espanyol, però adverteix que “això no vol dir que donem un xec en blanc” al govern espanyol. “Que ningú pensi que per no presentar una esmena el govern té assegurat el nostre suport. El govern s’haurà de guanyar els nostres vots”, sosté la formació. La decisió de Bildu podria aplanar el terreny a la tramitació dels comptes.

Si Bildu no vota a favor de les esmenes a la totalitat el pròxim dijous, el govern espanyol en tindria prou amb el PNB i el PDeCAT per sumar 177 vots, un per sobre la majoria absoluta, i es podria permetre fins i tot un vot discrepant d’ERC i Junts. En un comunicat, Bildu diu que les negociacions amb el govern espanyol “van pel bon camí” i esperen arribar a “punts de consens” en les pròximes setmanes. “De moment estem rebent un feedback positiu, tenim una interlocució i un intercanvi estable i continu, i s’ha prioritzat mantenir la finestra de negociació oberta”, assegura la formació basca.

Bildu vincula la negociació a la derogació de la reforma laboral, “que no es pot allargar més”. “Les tisorades i topades de l’última setmana responen a això, i quan els terminis estan a punt d’expirar cal adoptar accions”, etziba la formació. “Exigim al govern que compleixi la seva paraula”, sentencien. Els abertzales també relacionen el seu vot als pressupostos a la Llei Audiovisual. Adverteixen que el govern espanyol ha d’introduir-hi els canvis que li reclamen els agents bascos, perquè ara per ara “és excloent respecte a les llengües” cooficials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 29, 2021 | 12:47
    Ricard octubre 29, 2021 | 12:47
    Els bascos solen ser complaents amb els castellans. Cul i merda. Cap novetat.
  2. Icona del comentari de: federalista a octubre 29, 2021 | 14:11
    federalista octubre 29, 2021 | 14:11
    BASCOS, CASTELLANS CATALANS, GALLECS tu que vius ricard al'edat mitjana epoca dels pobles purs , o pitjor encara a la prehistoria epoca de les tribus, ja no n'hiha ni castellans ni bascos no catalans estem tots barrejats excepte tu em temo, jo soc catala i vaja la meua avia una era de conca castellana l'altre extremenya tinc un avi de cantabria de castro urdiales i un avi d'aci catalai i aci estem el 80 per cent dels catalans del segle 21 segons diuen les enquestes, ho entens ricard o altra vegada et faig altre croquis, al final et cobrare pels croquis i mira que aixo ho enten un noi de primer de primaria ricard hahahaha ruc que no ets mes ruc perque no t'entrenes.
    • Icona del comentari de: Ricard a octubre 29, 2021 | 14:57
      Ricard octubre 29, 2021 | 14:57
      Em temo molt que els castellans si tenen el cap qui són els catalans. Miri si no com territorialitzar la despesa pública o primen una llengua per sobre de les demes. Per cert veig que Vostè confon raça i pàtria. Jo no.
  3. Icona del comentari de: Porcs traïdors a octubre 29, 2021 | 14:23
    Porcs traïdors octubre 29, 2021 | 14:23
    No tenen vergonya.
  4. Icona del comentari de: Jo a octubre 29, 2021 | 14:53
    Jo octubre 29, 2021 | 14:53
    Federalista deixa d'insultar a la gent, jo soc inmigrant i no vull saber res d'apana ni dels apanols. El problema no es d'on ets, mes aviat lo gilipolles i analfabet que sembles eh fede.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa