Bernat Solé: “Malgrat el setge, Catalunya seguirà projectant-se internacionalment”

El conseller d’Acció Exterior avisa que la persecució del Tribunal de Comptes a una vintena de càrrecs públics no aturarà el Diplocat

El Tribunal de Comptes espanyol ha citat a declarar els principals líders del procés el proper 29 de juny, en relació a l’acció exterior de la Generalitat. De fet, els investigats ja van abonar 4,1 milions d’euros de fiança per la suposada malversació de diners durant el referèndum de l’1-O. El Tribunal de Comptes investiga suposades irregularitats des del 2011 i fins al 2017, i per això no només cita Puigdemont, Junqueras i Romeva, sinó també Artur Mas i exconsellers del seu govern, com Neus Munté, Francesc Homs o Andreu Mas-Colell. L’objectiu són les despeses del govern a l’estranger, les ambaixades i el Diplocat. En total, assenyala una vintena d’exconsellers, secretaris generals, interventors, el secretari general del consell de la Diplomàcia Pública i els exdelegats de totes els oficines que la Generalitat té al món. El motiu de la citació és comunicar als presumptes responsables la quantificació de la despesa de tota l’activitat a l’estranger, a més de la promoció exterior del referèndum. En un informe inicial de l’òrgan fiscalitzador calculava més de 15 milions d’euros utilitzats presumptament de forma irregular.

En una pregunta en la sessió de control al Govern al Parlament formulada per ERC, el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé ha denunciat l’intent del Tribunal de Comptes de posar en qüestió la legalitat de l’acció exterior de la Generalitat: “El Govern dona tot el suport a les persones encausades i a totes les famílies que en sortiran perjudicades. L’independentisme és una causa plenament legítima que reconeix la Constitució espanyola”, ha dit el conseller, que ha deixat clar que “malgrat el setge, Catalunya seguirà projectant-se internacionalment”. El conseller ha denunciat que “allò que l’Estat no pot guanyar a les urnes ho intenta guanyar als tribunals”, i ha sentenciat que “avui l’independentisme és més fort que mai, i no podem malbaratar aquesta majoria que tenim”.

El conseller ha assegurat que el Diplocat no aturarà la seva acció perquè “tenim un mandat democràtic i perquè tenim els competències reconegudes en l’Estatut i la Constitució”.

Comentaris

    Jo 13/05/2021 6:48 pm
    Tio estas malalt.
    Gonzalo 13/05/2021 2:19 pm
    Pues nada....tú serás el siguiente en caer...y en pagar!!!!!!!

Nou comentari