Benet Salellas: "Estrasburg deixa clar que l'independentisme mai podrà ser discurs d'odi"

Des de la plaça del Vi de Girona, l'advocat dels dos joves considera que es tracta d'una "victòria col·lectiva del moviment"
Benet Salellas
Benet Salellas | ACN

L'advocat dels dos joves condemnats per cremar fotos dels reis espanyols l'any 2007 durant una manifestació a Girona, Benet Salellas, ha valorat aquest matí la indemnització que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha imposat a Espanya per aquella condemna. En declaracions des de la plaça del Vi de Girona -on també es va produir la crema de fotos-, Salellas ha considerat que es tracta d'una "victòria col·lectiva del moviment" i que s'ha produït gràcies "a la persistència i insisència en defensar que aquella 'performance' ha de ser un acte normal en una societat democràtica, i que queda enquadrat dins de la llibertat d'expressió i de manifestació".


 

En aquest sentit, Salellas ha afirmat que el TEDH posa de relleu amb aquesta sentència que "qualsevol acte de crítica política ha de tenir especial protecció en una societat democràtica" i que "la sentència fa una defensa molt clara de que actes com aquell es puguin reproduir quan es tracta de fer crítica política". Alhora, ha considerat que "esmena a la totalitat a la sentència que va dictar el Tribunal Constitucional l'any 2015". Alhora, l'advocat dels dos joves ha assegurat que la sentència d'Estrasburg "deixa clar que l'independentisme i la crítica a les institucions de l'Estat mai podrà ser discurs d'odi". "És un pas en pro de la llibertat d'expressió i per això ho celebrem", ha conclòs Salellas. 

Comentaris
APA !!
NOTICIA DE ÚLTIMA HORA POR DECISIÓN UNÁNIME DEL TRIBUNAL DEL CONCURSO AL PREMIO AL INDEPE ADOCTRINADO DEL DÍA, ESTE RECAE EN. ¡¡ VOLAREM !! Su comentario sobre el poder de España en el mundo ha sido decisivo. ¡¡FELICIDADES!!
Jordi Lògic
doncs el sr. santiago espot ja pot recorrer a estrasburg per la sanció de la xiulada de la final de la copa del rei
Depèn com critiquis, noi
L'independentisme i la crítica a les institucions pot incórrer en delicte d'odi segons com critiquis i a qui.
Ramon
No, no només depèn de com critiquis i a qui critiquis. També depèn de PER QUÈ critiques. Contra el PP, per exemple, pots dir el que vulguis. Literalment el que vulguis, que, tranquil, que no et passarà res... sempre i quan ho facis des d'una posició esquerranista. Llavors, no és odi. Al contrari. El PRISOE et donarà el Premi Ondas. Odi només és si ho fas des de posicions nacionals catalanes.
Ramon
Tu pots fer que en una televisió pública el Pedro J Ramírez confeccioni la portada del seu diari mitjançant vòmits que els escampa. O que el Jiménez Losantos parla per la ràdio després d'haver fet una copiosa ingesta de rates. I no passa res, perquè ja s'entén que ho has fet des de "l'eix social". Si ataques el PP per "l'eix social", Espanya ni s'immuta i no rebràs citacions sinó raspallades i premis.
Quina gran victòria
Però quina importància te això , si JA SÓM REPÚBLICA com diuen ells, a que no ho sóm pas , així ens estant enganyant de nou, .en fi si son més feliços autoenganyan-se allà ells, ara neig que continuaran cremant fotos de la Reina Leonor I segur.
Obre els ulls
Apa! Que nosaltres adoctrinen? Apa! Que a l'escanya casposa fan que els nens petonegin l'estanquera, no es adoctrinament? Apa! Que el "a por ellos" el "que nos dejen actuar" etc.. no es odi i adoctrinament? Apa! Ves a la merda!
me mondo
Sr SALELLAS: no intente confundir, porque nadie ni ningún tribunal ha dicho que el independentismo se considere odio, de hecho existen partidos independentistas en España, pero de ahí a permitir que saltando la constitución y sobre todo el sentir mayoritario de la población se quiera imponer por sus cojones lo suyo, eso no.

envia el comentari