El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Benach reclama que els parlaments autonòmics tinguin veu en les decisions europees
  • CA

El president del Parlament, Ernest Benach, ha exigit que les Corts Generals “facin ja el primer pas” per “plantejar com s’ha de fer l’aplicació del principi de subsidiarietat en el cas de l’Estat espanyol”, perquè els parlaments autonòmics puguin tenir veu en les decisions europees que afecten els seus territoris.

Benach ha destacat que el paper dels parlaments i governs subestatals és “fonamental” per impulsar una major participació i implicació de la ciutadania en el projecte europeu, i que “és a través d’una àmplia aplicació del principi de subsidiarietat que tenim l’oportunitat de fer visible i propera la Unió Europea” als ciutadans.

El president ha remarcat que l’Estat encara no ha tractat aquesta qüestió amb els parlaments autonòmics. De fet, a altres estats europeus, com Alemanya, Bèlgica o Àustria, “ja hi han parlaments regionals amb capacitat legislativa que estan adoptant acords i decisions en relació amb directives europees, que després, evidentment, passen a través dels seus respectius parlaments estatals”, ha explicat Benach.

El president ha fet aquestes declaracions en el marc del seminari de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE), celebrat avui al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa