El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Benach diu que "el desinterès del ciutadà per la política" podria ser "la malaltia de la democràcia"
  • CA

El President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha advertit avui en la inauguració de les VIII Jornades “Mitjans de Comunicació Audiovisuals” del risc que el “desinterès i l’allunyament” del ciutadà de la política pugui arribar a ser la “malaltia de la democràcia”. “No podem acceptar que la gran majoria de la ciutadania giri l’esquena al que fa el seu Parlament”, ha dit el president, qui ha apostat per “mantenir en forma la democràcia per mitjà d’un exercici regular d’informació, participació i implicació política”.

La Jornada sobre Mitjans de Comunicació Audiovisual d’enguany té per objectiu abordar la manera com els mitjans contribueixen a cohesionar la societat mitjançant la participació, analitzar els límits de la llibertat d’expressió a l’era digital i debatre qui marca l’agenda política. En aquest sentit, el president ha denunciat com l’activitat política està profundament “condicionada” pels mitjans de comunicació i ha demanat una reflexió.

“Qui va a remolc de qui?, els polítics dels periodistes o els periodistes dels polítics? Qui o què ha fet que això sigui així? Qui ha creat la dinàmica?, els periodistes que de vegades només estan interessats en la picabaralla, l’anècdota i la polèmica d’un dia concret?, o els polítics que en determinats temes ens ha interessat crear fum i batalla dialèctica per desactivar l’adversari?”, ha reflexionat Benach.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa