Belarra defensa que “normalitzar” la situació a Catalunya implica la tornada dels exiliats

La ministra de Drets Socials diu que la llibertat dels presos és "condició de possibilitat perquè el diàleg fructifiqui"

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha defensat que “normalitzar” la situació a Catalunya també implica que els polítics independentistes exiliats puguin tornar. Belarra ha afirmat que “no és normal” que no estiguin a l’Estat espanyol i ha subratllat que la seva marxa és “derivada del procés de judicialització” del conflicte. En una entrevista aquest dijous al matí a Rac 1, la ministra ha opinat que si el President a l’exili Carles Puigdemont, Clara Ponsatí o Toni Comín trepitgen l’Estat espanyol no se’ls hauria de detenir. Belarra ha dit que seria una “incongruència” apostar per “acabar amb la judicialització” i alhora defensar la detenció.

A més, Belarra ha opinat que els indults són una via per “avançar”, ja que “la llibertat dels presos és condició de possibilitat perquè el diàleg fructifiqui” i es pugui “solucionar un problema que és eminentment polític”.

Sobre la taula de diàleg, la ministra d’Unides Podem ha afirmat que el govern espanyol hauria de fer una aposta “molt profunda” per “reforçar l’autogovern” a Catalunya. Preguntada per un referèndum d’autodeterminació, Belarra ha dit que l’independentisme ho pot plantejar a la taula de diàleg. Belarra ha explicat que la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, representarà Unides Podem en la negociació.

Nou comentari