Bel (PDeCAT): "El gest de Puigdemont difícilment tindrà recorregut si des de l'exterior no els fan reflexionar"

L'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés lamenta que davant d'una proposta de diàleg PP, C's i PSOE optin per l'amenaça del 155
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel | ACN

El diputat al Congrés pel PDeCAT i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha lamentat l'actitud del PP, C's i PSOE davant l'oferta de diàleg feta pel president Puigdemont. Bel ha assegurat que les compareixences d'aquest dimecres, tant de Rajoy com del líder socialista Pedro Sànchez, formaven part d'una maniobra "absolutament orquestrada", i ha posat de relleu que davant el "gest" del Govern i del president Puigdemont la resposta de l'Estat sigui "l'amenaça del 155 i la supressió d'elements d'autogovern a Catalunya". "Els tres partits unionistes no sé quants cops van dir que no admeten cap mediació, que diu molt del seu tarannà. Quin contrast tan significatiu amb la proposta del president Puigdemont", ha afegit en declaracions a l'ACN. Bel espera ara que algú, des de l'exterior, pressioni i faci reflexionar l'Estat "sinó difícilment el gest de Puigdemont pot tenir recorregut".


Bel està convençut que el posicionament dels tres partits unionistes només pot canviar per una pressió exterior. "Està clar que internament els únics que fan un plantejament honest, seriós i propi del segle XXI són les confluències d'Unidos Podemos. Haurem d'esperar que algú, des de fora, els faci reflexionar perquè sinó difícilment el gest que va fer Puigdemont pot tenir recorregut", ha manifestat. L'alcalde de Tortosa ha lamentat la resposta que el govern espanyol, juntament amb C's i PSOE, han donat a l'oferta de Puigdemont, i ha assegurat que les intervencions d'aquest dimecres al Congrés no afavoreixen que "es rebaixi la tensió". El diputat del PDeCAT ha demanat també "confiança" amb el Govern i el president Puigdemont, i ha assegurat que hi ha molts fronts oberts i moltes possibilitats entorn la mediació. "Aquí no hi ha res improvisat. No fa dos dies que es treballa sinó molt de temps", ha manifestat. 


 

Amb tot, admet que plantejaments i dubtes que expressa la CUP o altres sectors de la societat civil són "legítims", però anima la gent a mantenir la confiança amb el president Puigdemont que ha possibilitat el referèndum. "Si estem aquí i hem arribat on hem arribat és gràcies a tothom però qui ha pres les decisions i les màximes responsabilitats és Puigdemont i el seu Govern. Havia gent que deia que no hi hauria Govern, que no hi hauria pressupostos, que tampoc faríem un referèndum, que no hi hauria urnes ni paperetes. Qui ho ha fet possible és Puigdemont i el seu Govern i com a mínim s'han de merèixer la nostra confiança", ha afegit.

Comentaris
estratègia
Esta clar que amb aquest govern i la actitut de la UE no hi res a fer, llavors la estratègia es proclamar la DIU com unica sortida, potser esperant que s apliqui el 155, molta gent a l exterior ho veuria legitim.
I sols reaccionaran a europa si instaurem la Republica i al mateix temps parem el pais
I parem el pais.....per molts dies. M'heu llegit be....PER MOLTS DIES. Amb una setmana o 10 dies de paro total de la produccio i les comunicacions i "oli en un llum". Visca Catalunya lliure.
Hem votat dues vegadas, ha sortit un Si les dues vegadas ,volem ser independents,que no amb vinguin amb historias que els referendums no han sigut legals ,que aixo no es cert.,Activem la,Republica dema mateix i si ens invaeixen ,tots al carrer a parar el pais indefinitivament ,,
el verdugo del Cid!
Feu la DUI d'una punyetera vegada i deixeu-vos d'hòsties. Sembla mentida , quan fins i tot un nen de 4 anys sap que les actituds dels actors internacionals només canvien un cop obert i cronificat el conflicte, us inventeu "diàlegs" que no van enlloc! El poble us EXIGIM activar la DUI AVUI!!! N'assumim TOTES les conseqüències. Bandera negra!
Francament aquests europeus no hi veuen més enllà del seu nas
per aixó els americans van haber de solucionar la guerra del Balcans, 2a guerra mundial, 1era guerra mundial, els pirates del nort d'Africa als 1800's i un llarg etc.
Manel
Estic totalment d'acord amb la opció de parar el pais, els dies o setmanes que calgui, fins que no toquem la cartera dels ..... no es mouran. Fins al final, no ens redirem, hem patit massa per arribar aquí.

envia el comentari