El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batussa de Sánchez amb JxCat al Congrés: “conspiranoia” contra “putiferi”
  • CA

Llançament de retrets al Congrés dels Diputats entre Junts per Catalunya i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La portaveu de la formació a la cambra espanyola, Míriam Nogueras, ha acusat l’Estat espanyol de ser “un putiferi“, i que això s’ha demostrat aquest cap de setmana, després que el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, fos detingut a Itàlia i posat en llibertat en menys de 24 hores.

“Ens han pegat, empresonat, forçat a l’exili, ens tenen a molts els mòbils intervinguts i fins i tot ens acusen de terrorisme”, ha dit en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Nogueras li ha preguntat a Sánchez si qui mana realment a l’Estat espanyol és el poder judicial o l’executiu. “Amb vostès no podem negociar res, perquè vostès no manen“, ha assenyalat, assegurant que la Moncloa no reacciona davant d’un “cop d’Estat togat”.

Després de les declaracions de Nogueras, Sánchez l’ha acusat de “defensar plantejaments conspiranoics” sobre el que ha passat amb Puigdemont aquest cap de setmana. És per això que ha defensat que l’Estat espanyol “és un país democràtic amb un estat social i de dret”. El president espanyol ha manifestat que el 80% de la població catalana està a favor “d’un acord, del diàleg i en contra de la unilateralitat”.

Nogueras ha afirmat que el govern espanyol està fent veure que existeix un diàleg amb els catalans, però que realment no existeix i que es tracta d’una estratègia per tenir “els catalans calladets durant uns anys mentre segueixen utilitzant Catalunya com a excusa per rascar vots a la dreta”. Segons la portaveu de Junts, aquesta taula de diàleg és “una cortina de fum” perquè “no és la solució a la repressió, a l’espoli i al bulling al poble de Catalunya”, i “el problema de Catalunya no és el resultat de les urnes, el problema són vostès, els seus enganys i covardia per afrontar una realitat que els marxa cada dia”.

Nogueras ha preguntat a Pedro Sánchez si té “coneixement de les actuacions de tots els seus departaments en l’àmbit internacional” i el president espanyol ha respost rotundament que sí, cosa que ha provocat una petita rialla a la diputada de Junts, segons recull Europa Press. Més tard, el diputat del Parlament Albert Batet s’ha agafat a aquesta resposta de Sánchez per assegurar que el president espanyol sabia que Puigdemont seria detingut a Itàlia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles Prat a setembre 29, 2021 | 12:48
    Carles Prat setembre 29, 2021 | 12:48
    Es claríssim que els que governen a Espanya son la policia, els militars, els jutges, els franquistes , els feixistes, els nazis i molta merda mes amagada
  2. Icona del comentari de: Manel a setembre 29, 2021 | 13:31
    Manel setembre 29, 2021 | 13:31
    Quan a Nogueras li recriminen l'ús de la paraula putiferi, està demostrant que un bilingüe controla millor el lèxic que un monolingüe castellanoparlant. A sobre ens volen imposar la seva llengua quan no la saben ni ells mateixos. No tant sols no la saben sinó que no saben pronunciar ni la capital del seu país en la seva propia llengua, MadriZ.
  3. Icona del comentari de: ESPAÑA, jueces y monaquillos de FRANCO.OPUS.DEI a setembre 29, 2021 | 13:36
    ESPAÑA, jueces y monaquillos de FRANCO.OPUS.DEI setembre 29, 2021 | 13:36
    Sanchez la CHACHA DE LA JUSTICIA FACHA-PEPERA DE ESPAÑA. PSOE.PODEMOS, los monaguillos tontos de la JUSTICIA FRANQUISTA DE ESPAÑA
  4. Icona del comentari de: rd a setembre 29, 2021 | 14:09
    rd setembre 29, 2021 | 14:09
    ben dit, ñ es això, un putiferi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa