El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet rebutja la moció de censura del PP perquè només “aglutinaria” l’independentisme
  • CA

 

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha afirmat aquest dimecres -com han fet anteriorment fonts de La Moncloa- que la moció de censura contra el president de la Generalitat que reclama el líder del PP, Pablo Casado, seria contraproduent perquè no prosperaria i només serviria per aglutinar l’independentisme en un moment de debilitat. En una entrevista a Telemadrid, Batet ha celebrat que el Parlament optés aquest dimarts “per mantenir-se en el marc constitucional” tot i que ha advertit que aquesta crisi “no està resolta” i caldrà “temps i esforç”. “No crec que la magnitud de la crisi la solucioni un sol govern”, i “totes les forces polítiques hauríem de posar de la nostra part per intentar avançar en solucions”.

 

Preguntada per la moció de censura, Batet ha afirmat que aquesta iniciativa té “dos grans inconvenients”. El primer que “no hi ha vots” per fer-la prosperar, perquè requereix una majoria absoluta constitucionalista inexistent, i la segona perquè “és un aglutinador per a les forces independentistes que perpetua la política de blocs”. “Si volem avançar en la solució cal trencar la política de blocs i buscar consensos transversals entre les forces polítiques catalanes en primer lloc”, ha dit. En aquest sentit ha defensat la necessitat de buscar aliances alternatives a Catalunya perquè entre les forces polítiques catalanes “hi havia consensos que s’han trencat des de fa molt de tems” i “això no és bo per a una societat”. Ha recordat que la crisi a Catalunya no va començar amb el govern de Sánchez sinó que “venim de la convocatòria de dos referèndums il·legals, de la ruptura del marc constitucional en seu parlamentària saltant-se la Constitució quan hi havia un govern del PP, i una declaració unilateral d’independència també amb el PP”.

 

En aquest marc, ha afirmat que fruit del procés independentista hi ha “problemes de relacions personals”. “Tots els catalans tenim gent amb qui ens hem deixat de parlar, o una relació més freda o no parlem de política”. És, segons Batet, és un deteriorament de relacions “familiars, professionals o en els centres de treball” per una situació “que no ve de fa quatre mesos” sinó de fa “moltíssim temps”, i que cal abordar la situació des del “sentit d’Estat”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa