Batet defensa que els pressupostos demostren que la Moncloa “compleix” amb Catalunya

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha instat el Govern a “sortir del bucle” a l’hora de negociar els pressupostos que presentarà a la cambra catalana. “Els que governen hauran de decidir si volen fer-ho per a tota Catalunya i sortir del bucle on són, o si es volen seguir equivocant”, ha desafiat aquest dissabte durant la cloenda d’un acte del PSC a Barberà del Vallès. Batet ha defensat que el suport del PSC seria garantia d’apostar “per la justícia social, la cohesió, la integració i la convivència de tots”.

D’altra banda, en clau estatal, Batet ha lloat els pressupostos generals, que acaben de superar les esmenes a la totalitat. La presidenta del Congrés ha assegurat que els comptes demostren que el govern espanyol “compleix” amb Catalunya. El Congrés dels Diputats va rebutjar es esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat, de manera que la cambra baixa va donar llum verda a la tramitació parlamentària dels comptes proposats pel govern espanyol. Havien presentat esmenes a la totalitat els següents grups parlamentaris: PP, Vox, Cs, Junts, CUP, Fòrum Astúries i Coalición Canaria. Però PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB, EH Bildu o Més País han permès que la cambra baixa els tiri endavant. D’aquesta manera, l’executiu de Pedro Sánchez va passar la primera fase necessària perquè els pressupostos espanyols siguin una realitat. La seva tramitació depenia dels vots d’Esquerra Republicana, que els ha condicionat una nova llei de l’audiovisual que protegeixi el català.

Ara cal debatre els comptes espanyols en comissió, i els grups podran fer esmenes parcials. El primer pas serà la Comissió de Pressupostos, que té fins al 12 de novembre per aprovar un informe. Més tard, aquesta mateixa comissió debatrà l’informe i les esmenes als articles i elaborarà un dictamen abans del 19 de novembre, que arribarà al Ple del Congrés dels Diputats entre el 22 i el 25 de novembre. Llavors els ministres presentaran les seves partides i es debatran les esmenes a l’articulat i les seccions que fins llavors no s’hagin incorporat.

Comentaris

  Joanka Novembre 06, 2021 | 15:24
  Els pressupostos comeixen??? aquests paya deu creure que tothom té mitja neurona... Només cal veure els incompliments continus des de fa molts i molts anys. Per què ara l'hem de creure si ni tan solts respecten les lleis orgàniques aue els obliguen a una repartició diferents. A això li diu complir. Ja es veu que la paraula d'un espanyol no significa ni cal res.
  Ricard Novembre 06, 2021 | 15:44
  Quan els polítics són com l'Opus diuen el que diuen.
  De Roquetes vinc Novembre 06, 2021 | 15:52
  Ai, que em pixo Com feia Goebbels (no se si s'escriu així)) repetir una mentida pot fer als seus votants creure que és veritat. Com va la diàrrea, Meritxell? Has somiat amb el jutges? Ho vas superant?
  ALF Novembre 06, 2021 | 15:59
  Mentiu fins i tot quan dormiu
  Alexis de Tocqueville Novembre 06, 2021 | 17:07
  Ai vatet, no saps el que t´espera. Jo ,de tu , cap a Bruxelles.
  fat boy Novembre 06, 2021 | 17:31
  Doncs ja recaudarem nosaltres els impostos i ja complirem amb Espanya nosaltres. Tant per per tant...
  Espectador Novembre 06, 2021 | 17:35
  En lloc de fer de palmera del PSOE, perquè no fas la teva feina al Congrés, i no proteigexes els drets dels seus diputats, i pel teu compte i contra el criteri dels lletrats i fins i tot de la fiscalia, correr a privar de l'escó a un d'ells, per por del Marchena? I vas donant lliçons?
  Anònim Novembre 06, 2021 | 18:01
  A presó preventiva per prevaricar.
  Tano Novembre 06, 2021 | 18:26
  Batet, ets una embustera personificada. Fots fàstic.
  Lleida Novembre 07, 2021 | 08:10
  Jaja. Que ho veus amb els mateixos ulls de l'esco del canari?
  Duna Novembre 07, 2021 | 09:59
  Batet, ets una renegada, no ets més que una titella del teus amos de Madrid, fas molt fàstic... encara que clar, tot-hom té un preu.. i lluir modelets nous cada dia, costa dinerons.. ara no ti capfiquis.. si se't treu la capa de pintura i deixes d'anar de figurin, no ets més que una titella, que ademès no val rés, ni per fora, ni per dins... deu ser el que necessiten els socialistes, i més el PSC.. Judes amb ambició!

Nou comentari