Batet acusa ERC de voler trencar la divisió de poders

Critica la iniciativa per aixecar les causes als independentistes

 

La cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, ha acusat els republicans de proposar un "trencament de divisió de poders" amb la presentació d'una iniciativa legislativa per "aixecar les causes judicials que té l'independentisme". En una roda de premsa a l'ACN, Batet ha negat que hi hagi pressió judicial sobre l'independentisme, que ha recordat que es porta anys defensant a Catalunya, i creu que "s'ha de poder continuar fent amb tota la llibertat com es fa". "Si el que proposen és que hi hagi un trencament de la divisió de poders, el PSOE no hi estarà d'acord", ha afirmat. En aquest sentit, ha dit que "preservar la divisió de poders i exigir la independència del poder judicial és cabdal".

 

A més, ha defensat que "en un estat democràtic i un estat de dret, la divisió de poders és una de les primeres característiques renunciables". En aquest sentit, ha garantit que Espanya té aquests valors i que això fa que sigui "una democràcia reconeguda al món".

 

 

D'altra banda, Batet ha rebutjat els incidents contra actes de Ciutadans i PP i ha aprofitat per reclamar que els polítics "donin exemple" del "respecte". Batet ha condemnat les "actituds absolutament rebutjables", com les de la UAB amb la candidata del PP Álvarez de Toledo o les cassolades contra l'acte de Cs a Errenteria (Euskadi) d'aquest cap de setmana. "No és bo que a ningú se li impedeixi expressar amb llibertat les seves idees", ha afegit Batet, que ha demanat que els candidats siguin "els primers" a respectar i escoltar a qui pensa diferent i "no intentar destruir a l'altre". "De vegades sembla que l'objectiu és destruir a la persona, i no és bo fer això en política; cal donar exemple", ha advertit.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?