El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet acusa els independentistes de ser “falsos patriotes”
  • CA

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha alertat que “el perill de tornar enrere persisteix” de cara a les eleccions del 10-N i ha criticat el “tacticisme” en el bloqueig a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. En la seva intervenció al consell nacional, on s’ha ratificat la candidatura que torna a encapçalar com a cap de llista per Barcelona, Batet també ha criticat els independentistes, a qui ha titllat de “falsos patriotes” perquè “volen seguir un camí que no va enlloc”. La socialista ha considerat que al Parlament es va demostrar dijous, amb les picabaralles a dins de l’hemicicle, “la mostra del risc i d’atiar conflictes” i per tot plegat ha reclamat que el PSC sigui la primera força política a Catalunya.

D’altra banda, ha afirmat que és “irresponsable” desautoritzar les institucions i ha dit que “no es pot anar contra elles sistemàticament”. En la mateixa línia, després de l’empresonament de membres vinculats al CDR, ha apuntat que “només el fet de pensar en accions violentes ens hauria de preocupar” i n’ha reclamat una condemna.

Batet ha admès que preferirien no haver de tornar a demanar el vot de nou per una repetició electoral després que hagi fracassat la investidura de Sánchez. Amb tot, ha demanat a la ciutadania que deixin el “cansament” que poden tenir per haver de tornar a les urnes. “Necessitem aquesta majoria que ens doni estabilitat”, ha vindicat.

D’una banda, la fins ara presidenta del Congrés ha criticat la “tàctica” d’Unides Podem, que “ha posat en risc el progrés”, i ha reconegut que els socialistes no podien arriscar-se formant govern amb els de Pablo Iglesias perquè podrien haver “entrat en crisi en qualsevol moment”. També ha retret la “intransigència” del PP, que “s’ha negat a facilitar un govern socialista”, i a Cs, que “s’ha tret la màscara liberal i centrista per a passar a liderar la dreta”. Als independentistes els ha titllat de “falsos patriotes”: “Deuen estimar el país, però no tenen cap problema en tensar-lo”. Per tot plegat ha reivindicat “la bona política”, que centrarà la seva campanya electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa