Bargalló no confirma els 9.000 docents extra que va xifrar Budó

El conseller reitera que es vol començar el curs amb "màxima normalitat possible i màxima presencialitat possible"

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat que no està presa la decisió sobre els docents extra que es necessitaran el curs que ve i, per tant, no ha confirmat els aproximadament 9.000 mestres que va xifrar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. En una interpel·lació al ple del Parlament, Bargalló ha afegit que la voluntat és començar les classes al setembre amb “màxima normalitat possible i màxima presencialitat possible”. Així mateix, ha defensat que “l’escola és l’espai més segur que tenen els alumnes després de casa seva” i ha afegit que se seguiran les mesures sanitàries que diguin les autoritats sanitàries i que s’aplicaran tal com s’acordi amb el comitè de salut laboral del departament.

“No he anunciat cap nombre concret de professorat perquè per poder anunciar-ho cal tenir unes decisions preses que estem treballant amb les direccions dels centres”, ha afirmat en resposta a la insistent pregunta de la diputada de Cs Sonia Sierra que li demana concreció en el nombre de docents extra que hi haurà el curs que ve per fer front a la situació post-covid-19.

La diputada ha lamentat, després de la resposta del conseller, que la consellera i portaveu del Govern, “fiqués la pota” amb la xifra dels 9.000 professors. “Ara resulta que no val i no hi ha manera que concreti la xifra ni el cost. Dona la sensació que és més una campanya de màrqueting per desviar el malestar de la comunitat educativa”, ha afegit la diputada del partit taronja.

Nou comentari