Bargalló estudia si el curs es pot reprendre “no presencialment” després de Setmana Santa

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que el curs escolar no es pot donar per “perdut”, tot i que no serà “normal”. En una entrevista a TV3, el conseller ha explicat que després de Setmana Santa es valorarà de quina manera es pot reprendre el curs i que s’està estudiant si després de Setmana Santa es podrà fer “no presencialment“. Bargalló ha explicat que s’està treballant per veure quina és la casuística de cada alumne i com es pot arribar a tothom, també a aquells que no tenen connexió a Internet a casa o aparells amb limitacions. A més, ha admès que la situació actual també afectarà el curs 2020-2021, que s’haurà “d’adaptar”.

Bargalló ha assegurat que el curs 2019-2020 “no ha acabat” i que després de Setmana Santa es valorarà que es podrà reprendre presencialment. El Departament està estudiant si es pot reprendre el curs després de Setmana Santa “no presencialment”, “reconeixent limitacions”, fent-ho telemàticament, pel mòbil i amb l’oferta educativa des de la televisió.

Segons el conseller, des del Departament s’està treballant per veure a quants alumnes es pot arribar telemàticament, amb quines limitacions, quins d’aquests no tenen accés a Internet o, per exemple, un sol aparell per a més d’un germà. “Hem de ser conscients que aquest curs no és normal i que la personalització serà més important, i també el curs que ve“, ha dit. Bargalló ha recordat que l’ensenyament actual és “competencial” i no memorístic, i que es treballa per “projectes”.

 

La meitat de les famílies ja tenen la targeta moneder

Pel que fa a les famílies amb beques menjador, el conseller ha dit que la meitat d’aquestes ja tenen la targeta moneder. Bargalló ha explicat que el Govern ja té el 100% de les targetes i estan al lloc de distribució, i que aquest dimecres al matí la meitat de les famílies que hi tenen dret ja les tenen.

Nou comentari