El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló demana no portar a l’escola els infants pendents d’una PCR
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha demanat aquest dimarts a les famílies que no portin a l’escola els infants que estiguin pendents del resultat d’una PCR. En declaracions a TV3, Bargalló ha indicat que el cas de Girona, on uns pares van portar el fill tot i que estava esperant el resultat d’una prova “no s’hauria d’haver donat“. D’altra banda, el conseller ha explicat que no hi ha un absentisme significatiu al sistema, però sí que s’ha detectat en 3 o 4 escoles amb alumnat especialment vulnerable per l’acció de grups molt actius que han treballat per convèncer les famílies que no portessin els fills als centres educatius. Ha posat l’exemple de la comunitat gitana.

Bargalló ha demanat a les famílies que si tenen un infant amb sospita de covid-19 no el portin a l’escola, si no al CAP. “Jo entenc tots els comportaments de tothom, però hem de ser molt curosos“, ha indicat el conseller, que ha subratllat que ara caldrà aplicar una quarantena en un grup dels Maristes de Girona que s’hagués pogut estalviar.

Pel que fa a l’absentisme, ha explicat que no totes les famílies d’origen forà han tornat del període de vacances, però a això li ha sumat el fet que alguns col·lectius s’estan adreçant a comunitats molt concretes amb el “discurs de la por“. Ha parlat d’una entitat nova que ha aparegut en l’entorn gità. “Aquí ja estem actuant”, ha dit. Això està passant en tres o quatre escoles i no totes de l’àrea metropolitana, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa