Bárcenas assenyala Rajoy com instigador de la trama Kitchen

L'extresorer ratifica al Congrés que tenia una conversa gravada amb l'expresident sobre els comptes en negre del partit

L’extresorer del PP Luís Bárcenas ha afirmat aquest dimecres que considera evident que va ser l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, qui va ordenar l’operació ‘Kitchen’ per espiar-lo i robar-li la documentació “sensible” sobre la ‘caixa B’ del PP, i que aquest actuava guiat per les indicacions de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Tal com va fer a l’Audiència Nacional també ha afirmat que disposava d’una gravació d’àudio –que li va ser sostreta- d’una conversa entre ell i Rajoy parlant de la comptabilitat ‘en B’ del PP i on Rajoy va agafar els papers de la comptabilitat i els va destruir. Bárcenas ha fet aquestes manifestacions malgrat que inicialment ha anunciat que s’acollia al dret de no declarar a la comissió d’investigació recordant que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón li ha transmès la condició de caràcter reservat de les actuacions que s’estan duent a terme sobre el cas.

També ha afirmat que un cop s’obri el judici oral ell estarà “a disposició” del Congrés, perquè és “el primer interessat” a aclarir si la cúpula del Ministeri de l’Interior del PP va ordenar el robatori de la seva documentació i “el segrest de la seva família”. La primera part de la declaració ha tingut lloc enmig de problemes greus de connexió que feien impossible sentir l’extresorer amb continuïtat. El Congrés ha fet un recés de 10 minuts per intentar millorar la connexió. Finalment la compareixença s’ha reprès sense problemes.

A la represa Bárcenas sí que ha declarat. Ha afirmat que disposava d’una altra gravació amb Javier Arenas sobre una acta notarial, i ha dit que no té “ni idea” d’on es troben aquestes gravacions que va fer ell mateix i que suposadament la trama ‘Kitchen’ del Ministeri de l’interior li va robar. L’extresorer del PP ha recordat que ell s’ha “penedit públicament” dels delictes que ha comès tant per la vulneració de la Llei electoral com pel finançament del PP per vies irregulars.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 17/03/2021 7:10 pm
  Al final resultarà que M. Rajoy, era "MARIANO" Rajoy. Quina sorpresaaaa, no m'ho puc creureeee !!!!!!!!!
  Català 17/03/2021 6:44 pm
  No li caurà. Es veuen incapaços d'esbrinar qui és el misteriós M. Rajoy que apareix als documents.
  Català 17/03/2021 6:44 pm
  No li caurà. Es veuen incapaços d'esbrinar qui és el misteriós M. Rajoy que apareix als documents.
  Tanino 17/03/2021 6:36 pm
  El asqueroso Rajao se merece que le caiga todo el peso de la ley en su asquerosa cabeza.

Nou comentari