El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bal justifica el ‘sí’ de Cs a la pròrroga per “responsabilitat”
  • CA

El portaveu de Cs al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal ha justificat aquest dimecres el ‘sí’ de la seva formació a la pròrroga de l’estat d’alarma per “responsabilitat”, perquè malgrat que al seu partit “no li agrada gens el govern Frankenstein” de Sánchez cal pensar “en l’interès general”. “Votarem que sí amb la consciència tranquil·la pel nostre deure de ser un partit d’Estat”, ha dit. Bal ha dedicat part del discurs a respondre les crítiques del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, pels acords del PSOE amb Ciutadans. ERC, ha dit, pretén “fer prevaldre privilegis territorials perquè els posa nerviosos la paraula igualtat”, però “no és capaç d’arreglar els problemes dels ciutadans amb la seva Mesa”.

Al seu discurs, Bal ha fet una crida a la concòrdia i ha demanat als grups parlamentaris que utilitzin un to “constructiu” en comptes d’intercanviar retrets. “No m’agrada la vella política dels rojos i els fatxes”, ha afirmat. Amb tot, ha acusat el govern espanyol d’haver-se comportat “amb total negligència” per haver permès la celebració del 8M. També ha criticat la “prepotència” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

“És un esforç gairebé bíblic mantenir la paciència amb vostè al govern, però ho fem per responsabilitat i sentit d’estat”, ha afirmat Bal, que ha assegurat que el “govern Frankenstein” del PSOE i Podem “no li agrada gens”. “No ens agrada vostè, els seus socis, però ens toca donar suport a l’estat d’alarma per responsabilitat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa