Badalona deixa de pagar a Albiol 10.000 euros perquè afirma que té una assistència irregular als plens

Un informe municipal revela que el líder del PP només hauria pres part de forma íntegra en quatre de cada deu sessions d'aquest mandat
Albiol, en un moment de la seva intervenció
Albiol, en un moment de la seva intervenció | Jordi Borràs

 

L'Ajuntament de Badalona (Barcelonès), ha deixat de pagar 10.007 euros al president del grup municipal del PP en aquest municipi i líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, perquè considera que té una assistència als plens municipals irregular i no està complint amb les seves obligacions com a regidor. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l'ACN, la decisió es va prendre el mes d'octubre de 2017 i es tracta dels diners que el regidor popular hauria de percebre en concepte de dietes. A més, un informe del secretari municipal del passat mes d'abril ha revelat que durant aquest mandat García Albiol només ha pres part de forma integra en quatre de cada deu sessions. A la resta hi ha arribat tard, ha marxat abans o directament no hi ha anat.


El tercer tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez, ha explicat que el 12 de juny l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, va comunicar a Xavier García Albiol "de manera formal i per escrit" que estava incomplint el reglament orgànic municipal que regula les obligacions pel que fa a l'assistència dels regidors i membres col·legiats als plens i les comissions. "Vam comunicar-li que el podíem sancionar retenint-li les nòmines", comenta Téllez que apunta que la decisió es va prendre el mes d'octubre "després que García Albiol aparegués en una entrevista en horari de màxima audiència a TV3 i afirmés que no estava cobrant de l'Ajuntament de Badalona i que ell era un regidor simbòlic". Segons Téllez des de llavors, diferents membres del PP a la ciutat han preguntat a tècnics municipals el motiu d'aquesta retenció. "Mai ho han demanat a càrrecs polítics", ha afirmat el regidor. Finalment el govern local ha fet arribar una carta a García Albiol per informar-lo de manera formal que està complint l'advertiment que va fer-li l'estiu de 2017. "Ha burlat de manera reiterada el reglament municipal", valora Téllez. 
 


En aquesta línia lamenta la situació i remarca que és el primer cop que un regidor "s'absenta de manera reiterada de les reunions col·legiades i ho fa sense justificar". El tercer tinent d'alcalde ha revelat que un informe del secretari municipal del passat 23 d'abril indica que García Albiol només ha pres part de forma íntegra en quatre de cada deu plens en tot el mandat. A la resta, o ha arribat tard, o n’ha marxat abans o, directament, no hi ha anat. Téllez confia que el portaveu del grup municipal del PP a la ciutat respongui "justificant les absències reiterades al ple i canviï l'actitud que ha tingut fins ara". 
Comentaris
Cisco
Aquèts del PP cobrar sì pencar no.
Tots són una colla de paràsits vividors
Pep
Si no va acabar ni la Secundària per dròpul, què vols esperar...
Quin morro té el tio
Es un pocavergonya i un vividor aquest Albiol.
10.000?
Per no anar? Jo vaig marxar de casa dilluns a les 5 del matí a treballar a 350 km vaig a l'hotel cap a les 8,30/9,30 a sopar i a dormir i cada dia fins divendres per tornar. Bé tot m'ho Pago jo i no cobro en brut aixos que ignoro com de li pot donar mi qui li paga no tingui vergonya de donar-li.
Emi
Es que tant ell com altres "polítics" es pensen que tenen dret a tot. Cuan jo dic que no coneixen la vergonya. Tindrien de tornar tots els diners que roben.
¡¡¡¡CARADURA
Segons la "ley española" la que sempre ens "recordeu" el cumpliment, si no vas al teu lloc de treball aa cumplir amb la teva feina, sense cap raó, NO COBRAS¡¡DONCS APA¡¡ A NO COBRAR¡¡ o esperaves seguir cobrant mal---rit¡¡, vividor , vago i altres coses mes gruixudes que et mereixes i que no dic, la meva bona educació, NO M'HO PERMET¡¡¡¡
QUINA FALTA DE RESPECTE¡¡
COM AQ MEMBRE DEL PARTIT PODRIT, PENSA QUE TE BULA PER A TOT¡¡I PASAR-SE PEL FORRO LES SEVES "CACAREADAS LEYES¡¡" DONCS NO¡¡ SI DIU LA LLEI QUE S'HA D'ANAR ALS PLEN I NO HI VAS, NI UN CENTIM¡¡ "HAY QUE CUMPLIR LAS LEYES" .ET SONA?
JordiP
El campanero nos quiere gobernar ... cobrando, eso sí.
Cunsejal
Si fos un cas aïllat..... Per desgràcia hi ha molts "polítics" d'ajuntaments que ni si acosten a!s plenz i , això sí , cobren senseinmutar-se. Per contra, molts d'altres , dediqujen als seus municipis hores i hores i acaben perdent diners.
Pussy Galore
No sabia que la carn de ruc fos tan cara!!
Marc
A mi si nomes vaig a la feina quan em ve de gust no em descompten una part del sou. Em foten al carrer. Pq em discriminen així?

envia el comentari