Aznar es vanta d’haver controlat “el nacionalisme excloent” amb el peix al cove

Acusa Podemos i una part del PSOE de renegar de la Transició, lloa Ciutadans i titlla el president Torra de racista i supremacista al llibre ‘El futuro es hoy’
Aznar i Rajoy
Aznar i Rajoy | Partido Populr de Castilla León

L’expresident del govern espanyol entre el 1996 i el 2004, José María Aznar, reapareix amb un llibre per analitzar el futur d’Espanya, el context internacional i també el procés català. A El futuro es hoy. España en el cambio de época (ed. Península), Aznar parla de terrorisme i islamisme, de la UE, de populismes, de la Xina o de la crisi del món liberal, però també de Catalunya i fins i tot del president Torra, de Podemos, del tripartit de Maragall i Montilla, de la decadència del seu partit, el PP, i del futur prometedor de Ciutadans.


 

L’expresident espanyol situa l’inici de la crisi “del nacionalisme excloent” amb l’Estatut del 2005, i en culpa “els dos tripartits del PSC de Maragall i Montilla”. Acusa el PSC i el PSOE de donar per “caducada la Transició i el pacte constitucional, que va quedar plasmat en la exclusió del Partit Popular, segona força política a nivell nacional”. Més enllà d’aquell Estatut, Aznar apunta a un altre culpable del creixement de l’independentisme: “Avui, l'assalt a la Constitució té el seu focus a Catalunya, però no és comprensible sense tenir present la trajectòria de l'esquerra espanyola. El treball dels seus líders en els anys vuitanta i noranta ha estat substancialment revertit per una nova generació que ha rebutjat com un estigma seva participació en el procés constituent, un cop assumida la versió de la història patrocinada pels moviments anti-sistema als quals va decidir festejar per tornar al poder”.


 

Al seu entendre, aquests factors han provocat “la destrucció d’allò que es va denominar catalanisme polític, i la inflamació independentista entre aquesta part del nacionalisme català, que ha viscut còmodament instal·lat en l'acord autonòmic. Puc recordar -en contra de certes idees assumides amb molta lleugeresa- que va ser durant el mandat del govern que vaig presidir quan el sentiment nacionalista excloent a Catalunya va registrar els seus mínims històrics”.

 

Jordi Pujol va rubricar el Pacte del Majestic amb Aznar
Jordi Pujol va rubricar el Pacte del Majestic amb Aznar | J.A Guerrero

 

Sobre el moment polític a Madrid, Aznar lloa el partit d’Albert Rivera i li augura “un recorregut llarg”, mentre que del PP diu que “si evita el risc de centrifugació i recupera el dinamisme del seu projecte polític amb una imatge indentificable per a l’electorat, no serà un partit desnonat”.


 

I també dedica uns paràgrafs a parlar del president Quim Torra: “La radicalització del nacionalisme el porta, gairebé de manera inexorable, a recuperar el seu discurs més etnicista, amb el qual exhibeix les seves tendències supremacistes, absolutament inassumibles en el nostre àmbit cultural i polític. Els escrits de Quim Torra repeteixen els excessos més grotescs d’hispanofòbia racista que es poden trobar a la literatura de Sabino Arana. Però, és clar, escrits en ple segle XXI, no a finals del XIX”
Comentaris
Lo controló hablando catalán en la intimidad, basicamente
Con Pujol esto era una balsa de aceite, o un estanque dorado, como se prefiera.
X*2
Vaja feixista de merda aquest paio, en una democracia real series a la presò
Cartanya
El mon esta ple de fatxendes i ell n'és un. Si tan controlat o tenies per que vas solicitar firmas contra Catalunya, per que no vas seguir donan peix al cova?; jo t-ho dire, el temps no perdona i lo mateix que amb Franco no hi havia peix al cova, si no dictadura mol dura; ara, nosaltres ens hem fet vegetarians, i no mes volem el cove, per posar-hi, el que nosaltres vulguem, no el que vosaltres ens vulgueu donar: CAPISCI? !!!!
Paz
Mientes , o no sabes entender un gran artículo satírico, Aznar, no mientes y trasgiversas y buscas crear odio, pues si como en el artículo : despreciable.
Fran bcn
Cap autocrítica...guai home!!!
hereus
Els continuadors i hereus del gran dictador s'atreveixen a parlar. Catalunya serà independent i això és qüestió de temps i és imparable. Aznar no ho podrà aturar. ll*ll
Serrallonga
Encara no l'ha palmat aquest fulano ? Fot una cara de cadàver que no s'aguanta . Si dóna el cos a la ciència ,el rebutgen
Dons gàngsters a la foto ,amagueu l'as carteras
Fat Boy
Els que li van parlar en un idioma que enten van ser els de les bombes a rodalies de Madrid. Ho va lligar desseguida quin era el missatge.
Ramon
El peix al cove fou una política llavors encertadíssima en la teoria per bé que de limitat èxit en la pràctica. Una política radicalment nacionalista, inequívocament sobiranista i implícitament independentista. Però no fou seva ans nostra, of course. I data d'abans d'Aznar. Jordi Pujol la formula durant el règim felipista.
Pep
Carn d’olla per als canelons!
Ramon
Per cert, el nostre nacionalisme no és excloent. Al contrari. És incloent. Aspira, aspirava, a la integració de l'immigrant.
@ Ramon
El peix al cove era el delicado eufemismo con el que Pujol designaba la lonja que tenia montada en Andorra. Y no me cabe duda de que con Aznar se entendió perfectamente, los negocios son los negocios. Si eso te parece "acertadísimo" cabe hacerse una idea de la morcilla que neoconvergencia y sus palmeros llevan años intentando vender como independentismo. Implícito o explícito.
ja ha parlar la hiena¡¡
Nacionalismeexcloent nosaltres? que '? tambe t'hasfet "una ratlleta " com el Primo de Rivera? A CASA NOSTRA TENIN CONVIVINT AMB NOSALTRES MES DE 150 NACIONALITATS DIFERENTS, AMB ELSEUS CORRESPONENTS IDIOMES I MOLTS PARLEN CATALÀ, I SON RESPECTUOSOS, COM NOSALTRES AMB ELLS. EL VOSTRE NACIONALISME SI QUE ES EXCLOENT: UN SOL IDIOMA: CASTELLÀ, UNA SOLA BANDERA: L'ESTANQUERA DE" FESTA NACIONAL" EL 12-O, CELEBRAR UN GENOCIDI US HAURIA DE CAURE LA CARADE VERGONYA¡¡ QUEDA CLAR QUINA CLASE D'ESPECIMENTS
Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!
No.No ha controlat el nazionalisme escanyol. Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!

envia el comentari