Aznar lamenta que els presos polítics vagin a presons dirigides “pels colpistes”

Critica el govern de Mariano Rajoy per no haver aprofitat el 155 per "desarticular el moviment separatista" i permetre que "segueixi viu"

 

L’expresident del govern espanyol José María Aznar ha criticat aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero que “presos colpistes estiguin essent traslladats a presons a Catalunya dirigides administrativament pels colpistes”. Un “error greu” del govern espanyol “des del punt de vista de la nació espanyola i de l’Estat” que es pot atribuir també als que “no van intervenir aquesta autonomia per desarticular el moviment separatista”, i que han permès, per tant, que “el moviment separatista segueixi viu”. “Sincerament és una actuació amb conseqüències devastadores”, ha afirmat Aznar, que ha atribuït la situació a l’operació diàleg dirigida per Soraya Sáenz de Santamaría quan era vicepresidenta del govern espanyol. Segons l’expresident espanyol, tot el que ha passat hauria de provocar “una reflexió” perquè “si els electors catalans constitucionalistes diuen que prefereixen a aquest senyor –en referència a Rivera- que al president del govern, aquest és un missatge molt fort”.

Aznar ha afirmat que hi ha “un cop d’Estat sense resoldre” a Catalunya que “és la principal amenaça” que té l’Estat. “Estem vivint una circumstància política bastant insòlita: Espanya ha patit un cop d’Estat, el cop d’Estat no s’ha resolt ni s’ha desarticulat, s’ha produït una intervenció de l’autonomia i s’ha posat a disposició de la justícia alguns dels colpistes, però la intervenció ha estat per convocar eleccions un mes després del cop d’Estat que han tornat a guanyar”, ha lamentat.

Ha atribuït aquests “errors” als “responsables” de l’operació diàleg “per fer Junqueras president de la Generalitat”, és a dir, a Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, i ho ha contraposat al Pla Ibarretxe, que “es va desarticular”. Segons Aznar, totes aquestes coses “desarmen la nació espanyola” i hi ha un cabdal polític “que s’està dilapidant”, cosa de la que “ens penedirem”. 

Nou comentari