Ayuso és investida presidenta amb l’ajuda de l’ultradreta

Ayuso diu que Madrid s'ha convertit "en el primer mur on s'estavellen les polítiques del govern central, que estan fent d'Espanya un país trencat"

Isabel Díaz Ayuso ha estat investida de nou presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies als 77 diputats que sumen el Partit Popular i Vox i malgrat el vot en contra de PSOE, Más Madrid i Unides Podemos. L’Assemblea de Madrid ha acollit aquest dijous i divendres el Ple d’investidura després de la convocatòria d’eleccions avançades del 4 de maig, conseqüència de la ruptura d’Ayuso amb Ciutadans. En la primera jornada del debat la popular va desgranar, durant gairebé dues hores de discurs, les principals polítiques que posarà en marxa el seu Govern. Entre els gairebé cinquanta anuncis que va realitzar destaquen tres: rebaixa fiscal per a la campanya de la renda 2022, un pla per a la descarbonització i contra el canvi climàtic i la posada en marxa d’ajudes econòmiques a la maternitat per a les dones menors de 30 anys. A més, fidel a ella mateixa, Ayuso va defensar que “blindarà la llibertat que existeix a Madrid” i va reivindicar que la regió s’ha convertit “en el primer mur on s’estavellen les polítiques del govern central, que estan fent d’Espanya un país trencat, grapejat pels independentistes i sense socis en la comunitat internacional”.

En la segona sessió, Monasterio ha complert la seva paraula de donar els seus vots a la presidenta perquè comencin “a treballar com més aviat millor, perquè s’ha perdut un temps valuosíssim”. Malgrat que ha dit en nombroses ocasions que lliurava els seus vots “gratis”, avui la líder de Vox ha esgrimit algunes de les seves exigències com derogar les lleis LGTBI vigents en la Comunitat de Madrid i tancar Telemadrid. Ha dit que estan oberts a col·laborar sempre que respectin als seus votants i el seu programa polític. “Nosaltres per descomptat respectem als seus i el seu programa encara que diferim en molts aspectes. Som forces polítiques molt diferents. Tenim posicions diferents però això no hauria de ser un obstacle insalvable per a aconseguir els acords que necessiten els madrilenys”, ha declarat.

Els tres portaveus de l’esquerra (Más Madrid, PSOE i Unides Podemos) havien avançat en les seves intervencions que les seves formacions votarien en contra que Ayuso aconseguís la Presidència. La portaveu de Más Madrid, Mónica García, ha indicat que avui “neix el seu govern” però també “neix una oposició fèrria”. “M’imagino que s’haurà fixat, però a partir d’avui em sento davant de vostè”, li ha dit. Per part seva, la portaveu del PSOE, Hana Jalloul, ha defensat la oposició del seu grup perquè considera que la popular ha convertit a la regió en “un plató”, ha fet de la confrontació “el seu senyal d’identitat” i ha posat les institucions “al seu servei i no a l’inrevés”. La portaveu d’Unides Podemos, Carolina Alonso, creu que l’ara presidenta ha convertit al Govern regional en un “aparell de propaganda” sota una gran “fàbrica de mentides” i ha mostrat el seu “desacord i preocupació” amb què vagi a ser de nou la que dirigeixi als madrilenys.

La dirigent regional prendrà possessió del seu càrrec demà al matí, a les 12 hores, en la Real Casa de Correus, seu del Govern madrileny, i serà el dilluns quan el facin els nous consellers de l’Executiu. Aquest dia tindrà lloc el primer Consell de Govern de la XII Legislatura.

Comentaris

  Ramon 18/06/2021 4:16 pm
  La ultraesquerra sempre veu ultradretes arreu.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 18/06/2021 5:05 pm
  George Orwell: "Un poble que vota reiteradament corruptes, inservibles, cínics i traïdors, no és víctima, ÉS COMPLICE".
   Ramon 18/06/2021 5:26 pm
   Ja, però Andalusia per exemple ja ha deixat de votar sociata.
  RAIMON 18/06/2021 5:31 pm
  I els "tontets" com tu no veuen res. Pentinat, company.
  Ramon 18/06/2021 6:12 pm
  Qui avalua l'enemic en funció de si és més o menys de dreta no té per causa ni Catalunya ni la democràcia.
  Ramon 18/06/2021 6:37 pm
  El titular d'aquesta notícia és contrari a la realitat, contrari a la democràcia i sobretot contrari a l'interès de Catalunya. El titular d'aquesta notícia l'aplaudiria Gabriel Rufián.
  Espectador 18/06/2021 9:09 pm
  Ella es la ultradreta tambè.
   Ramon 18/06/2021 10:13 pm
   Tothom, tothom. Tothom que no sigui del tripartit és "d'ultradreta". I si hi ha crítiques internes a la cúpula dels partits del tripartit, també. Aquests també són "d'ultradreta". Ruc!
  Veterà antifranquista. 19/06/2021 8:21 am
  Es va comèter la ingenuitat de creure que amb la mort del dictador moria el franquisme. Ara se'n adonen de l'error, però ja és tard. El franquisme està a punt de recobrar el poder absolut. I les recaigudes sempre son molt pitjors que la malaltia.
   Ricard 19/06/2021 9:29 am
   La xenofòbia castellana és anterior a Franco. No confonguem l'expansionisme racista castellà amb Franco. Franco va ser un més. La cosa ve de segles!
    Ramon 19/06/2021 12:43 pm
    Molt bé, Ricard. Antifranquisme és espanyolisme. No lluitem contra un règim concret espanyol. No lluitem contra una Espanya del segle anterior. I menys encara quan l'enemic real, llegeixi's el PSC amb llurs mariatxis, tenen l'antifranquisme per relat. El nostre enemic és ESPANYA.
  Pep 19/06/2021 11:28 am
  Vergüenza nazional. Asco de personaje.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 19/06/2021 12:13 pm
  Dirio digital "Público" (15/03/2021): "El presidente de la 'Fundación Francisco Franco' muestra su 'ADMIRACIÓN CRECIENTE' por Ayuso". No seran necesarias más preguntas señoria !!
  Ramon 19/06/2021 12:40 pm
  Un cara a cara entre Ayuso i qualsevol sabatot del tripartit seria una massacre.

Nou comentari