El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ayuso diu que el pla del Ministeri de Sanitat “destrossa Madrid sense criteri”
  • CA

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considera que el pla que el Ministeri de Sanitat ha elevat a ordre ministerial d’obligat compliment per confinar perimetralment Madrid i nou municipis més de la Comunitat “destrossa Madrid sense criteri“. En declararacions a Esradio, Ayuso ha assegurat que Madrid ja té “un pla molt clar” que “està funcionant per ell mateix” i que passa per “detectar qui està contagiant” i permetre que “el 99% restant” actuïn amb normalitat. Segons Ayuso, el govern espanyol té “pressa per imposar-ho tot” però la Comunitat creu que cal trobar “fórmules intermitges” per no “tancar-ho tot”.

Segons Ayuso, la formula que funciona és la que s’implanta als Estats Units: “Test ràpids, quarantena i que la vida segueixi“. “No sé si és perquè això funciona, si té a veure amb Catalunya”, ha dit, però “jo no cauré a deixar intervenir una autonomia amb la justificació del consens“.

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, els paràmetres del Ministeri “estan fets perfectament perquè només s’apliquin a la Comunitat de Madrid”. L’acord del Consell Interterritorial, ha dit, no pot “imposar res” a Madrid i per tant el seu govern ho està “estudiant” amb els serveis jurídics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa