El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
AxF veu una “campanya de màrqueting” les mesures econòmiques del govern espanyol
  • CA

Anem x Feina (AxF) considera que les mesures econòmiques plantejades pel govern espanyol són més “una campanya de màrqueting que no pas un pla de xoc per fer front a aquesta situació tan crítica”. La patronal, que s’empara en Eines de País amb l’impuls de l’Assemblea Nacional Catalana, critica en una nota de premsa que “tenint la possibilitat, no s’hagin aprovat mesures més dràstiques i eficients a l’alçada de les circumstàncies i denuncia que no ajuden ni a les famílies ni a l’economia real”.

“És cert que s’ajuda als col·lectius molt desfavorits, però la majoria dels perjudicats no veuran res. Però, a més, de què serveix que no et tallin el subministrament dels serveis bàsics, per exemple? De res si finalment no els condonen”, ha afirmat el portaveu d’Anem x Feina, David Fernández. La manca de concreció és un altre dels aspectes que es critica des de la patronal. Asseguren que en el decret fet públic aquest dimecres “no s’especifica de quina manera es podrà accedir als ajuts pel que fa al finançament”. “No queda clar quins requisits demanaran els bancs ni si aquestes línies de finançament arribaran a l’economia que aporta valor”, denuncien.

Pel que fa a la voluntat de no incrementar les xifres d’atur, la patronal constata que “només es contemplen ajuts per les empreses que estan obligades a tancar, deixant de banda aquelles que com a conseqüència del confinament obligat a Catalunya no poden desenvolupar la seva activitat”. Els autònoms, segons Anem x Feina, seran de nou els més perjudicats, ja que a les mesures aprovades “ni tan sols es contempla la condonació de les quotes, no es preveu cap ajut directe, només en cas de cessament d’activitat, el que ha provocat una confusió extrema en les mútues que les haurien de cobrir”, ha assegurat Fernández.

En aquest sentit, avisen els pocs ajuts previstos per aquest col·lectiu, que a més són de la Generalitat i no pas del govern espanyol, “només beneficien un part molt petita dels autònoms, al voltant de 4.500 del 500.000 que hi ha a Catalunya“, i que “molts autònoms són societaris i aquests no reben cap ajut”. Des d’Anem x Feina es recorda que “tenir una empresa no vol dir tenir un holding”.

Així les coses, la patronal denuncia “la manca de coordinació entre el govern espanyol i el català que com sempre, perjudica a Catalunya”. I conclou: “En definitiva el govern espanyol, com sempre, aplica unes mesures que finalment ajudaran als més poderosos, es a dir a l’Ibex35, i qui més patirà les conseqüències de la crisi seran les pimes i els autònoms”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa