Podem descriu la sanitat catalana com “un negoci opac d’amiguets que costa vides”

Conchi Abellán carrega durament contra l'executiu de JxCat i ERC i assegura que no poden "liderar una nova etapa"

La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha carregat durament contra el Govern de JxCat i ERC i ha assegurat que no poden “liderar una nova etapa” després de les eleccions del 14 de febrer. “Els propers mesos ens estem jugant seguir amb el mateix Govern amb polítiques estèrils i gestos buits, que tenen com a únic propòsit escalfar la cadira de la presidència de la Generalitat”, ha alertat en l’obertura del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya. Segons Abellán, la legislatura ha estat “un despropòsit de principi a final” i ha criticat la “paràlisi i deixadesa” del Govern a l’hora de “buscar solucions” a la pandèmia. De fet, ha anat més enllà i ha assegurat que l’executiu entén la sanitat “com un negoci per a amiguets”.

“Entenen la sanitat com un negoci per a amiguets que viuen a l’ombra de l’administració pública, un negoci opac que ha costat moltes vides”, ha denunciat. En un sentit similar s’ha referit a les residències, que ha assegurat que estan gestionades per “corruptes sense control de la Generalitat”.

Abellán ha apostat així perquè a la propera legislatura “es posi l’accent” a la sanitat pública i a la reconstrucció d’uns serveis públics que “han estat privatitzats fins a l’atenuació”.

Des de Podem Catalunya també reivindiquen la col·laboració amb les diverses forces progressistes de l’Estat i rebutgen que el Govern “estigui instal·lat en el ‘com pitjor, millor'”. “La confrontació amb el govern central ha de donar pas a un Govern que no tingui com a únic objectiu enderrocar-lo, sinó que estigui alineat amb els avenços que s’estan aconseguint”, ha afegit.

Eleccions

Pel que fa a les eleccions, Abellán assegura que és “una irresponsabilitat” que no estiguin convocades fins el 14 de febrer mentre s’està “en plena segona onada”. A més, s’ha queixat que tota la legislatura ha estat “una campanya perpètua” entre “uns socis de Govern mal avinguts que s’han estat barallant per veure qui té més control i guanya l’espai independentista”. Segons creu, ara s’utilitzaran els comicis com a plebiscits “per no parlar d’allò essencial com els servei públics”.

Nou comentari