El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Avís de la Fiscal General de l’Estat: “S’ha d’acatar la sentència, sigui quina sigui”
  • CA

“Davant l’extrema gravetat dels fets objecte d’enjudiciament, la resposta del sistema judicial ha estat l’aplicació serena, ferma i rigorosa de la llei”. Amb aquesta frase ha qualificat l’acció de la Fiscalia contra el procés sobiranista, la Fiscal General de l’Estat, María José Segarra, en el seu discurs en la cerimònia de l’obertura de l’any judicial celebrada aquest migdia a la seu del Tribunal Suprem.

 

Davant Felip VI,  del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el president de la sala Penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha advertit que “tothom té la imperiosa obligació d’acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit”. Una advertència per futures respostes a la resolució del judici contra el procés.

 

Segons Segarra, el judici es va celebrar sota “els més amplis estàndars de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts”. Una situació que “només pot ser interpredada com la més viva afirmació del nostre Estat de Dret”. En aquest sentit, la Fiscal General ha avisat que la institució preservarà la “convivència” que “des del respecte a la diversitat i a la llibertat d’opinió, haurà de seguir essent garantida a tot el territori nacional mitjançant l’única forma possible en un Estat de democràtic: el respecte a la Llei”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa