El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat i les autonomies ajornen una setmana el pla per les festes nadalenques
  • CA

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes no han acordat restriccions comunes per a les festes de Nadal a la reunió d’aquest dimecres del Consell Interterritorial i han posposat la decisió per a la trobada de la setmana vinent. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat que, en cas que s’acordin criteris comuns, seran “recomanacions” que cada autonomia podrà adaptar a la seva situació. En roda de premsa després de la trobada telemàtica, Illa ha explicat que s’han emplaçat a prendre’s una setmana més per recollir punts de vista: “Veurem si per al pròxim dimecres poden tenir algun tipus de conclusió sempre en el sentit de recomanar”, ha dit. El ministre ha expressat “preocupació” per les festes nadalenques.

Illa ha subratllat que d’acord amb els criteris comuns, serà cada autonomia la que haurà d’adoptar decisions com a autoritat delegada “en relació amb la situació epidemiològica que presenti”. El ministre de Sanitat ha explicat que la majoria de comunitats demanen un marc comú, però que “el document requereix més feina”.

El titular de Sanitat ha evitat pronunciar-se sobre mesures anunciades per autonomies, com les reunions de màxim 10 persones que han avançat Catalunya i Madrid. Illa dit que la línia comuna amb les autonomies és “la de la preocupació” i de demanar “sensatesa i prudència” durant Nadal.

La comissària europea de Sanitat, Stella Kyriades, ha participat telemàticament a la reunió i ha afirmat que tots els estats membres de la Unió Europea tindran la vacuna al mateix temps i ha recordat que la distribució es farà d’acord amb la població de cada país. També ha enviat un missatge de tranquil·litat sobre la seguretat de les vacunes, ja que tindran l’autorització de l’Agència Europea del Medicament, i ha reconegut l’esforç de la societat espanyola contra la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa