Augmenten les queixes per falta d'atenció en català a les administracions públiques

El 2017 es van rebre un total de 431 reclamacions, un 9,1% més que l'any anterior
Adhesiu de la Plataforma per la Llengua i 'CatalApp'
Adhesiu de la Plataforma per la Llengua i 'CatalApp' | EuropaPress

La Plataforma per la Llengua, l'ONG del català, ha constatat un augment de les queixes lingüístiques dirigides a les administracions públiques el 2017, que han passat de les 120 rebudes el 2016 a 153 reclamacions, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

 

Per administracions, el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública és la que més queixes ha rebut per no garantir el dret lingüístic de ser atès en català, amb 17 queixes, seguida de la Conselleria de Salut de la Generalitat, amb 16.

 

En el sector privat, TripAdvisor continua sent l'empresa que més reclamacions genera ja que, segons l'organització, no atén ni publica comentaris escrits en català.

 

El 2017 es van rebre un total de 431 reclamacions, un 9,1% més que l'any anterior, la majoria d'elles per incompliments legals, i solen anar des de la impossibilitat de ser atès en català fins a la negació del canvi de llengua.

 

L'organització recorda que aquestes actituds vulneren el dret lingüístic a parlar, a escriure i a ser atès en català de la ciutadania de Catalunya, de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana.Comentaris
bruce
sólo hay que ver la cara de amargados de esos tres totalitarios... No es bueno vivir así!!
Jorge
Omplim / inundem TripAdvisor de comentaris en Català, jo ja no visito aquestes webs,
Encontes de culturitzarse i aprendre un'altre llengua
Son tant ignorants, que el fet de que els superem culturalment només per ser catalans i coneixer directament dos llengües, que no ho poden soportar.
Van Damme
El tarado que encabeza los comentarios hace dias que anda restreñido de evacuación de seguro que echa una peste que no caga
Vividors subvencionats
Això és Plataforma per la Llengua, que hauria d'afegir "Catalana", perquè si no sembla una associació de otorinolaringòlegs.
kiko
Si algu compra a Amazon que sapiga que permeten comentaris en catala,no renunciem a la llengua en les avaluacions de productes i serveis.
EN TENIM TOT EL DRET DE SER ATESOS EN CATALÀ, HO DIU LA LLEI¡¡
tan que parlen els espanyols de, "cumplir las leyes" , L'ESTATUT que es una llei Orgànica,recull i ens dona dret :a PARLAR EN CATALÀ A CASA NOSTRA I A SER ATESOS TAMBE EN CATALÀ,A LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES I EN ELS JUDICIS.QUEDA CLAR QUE "LAS LEYES, NOS LAS PASAMOS POR EL FORRO PERO LOS DEMAS. SOBRE TODO CATALANES A CUMPLIRLAS TODAS, SUS DERECHOS? PAPEL MOJADO¡¡"

envia el comentari