El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional obre judici oral contra 26 investigats per la Gürtel
  • CA

Onze anys després de l’inici de les investigacions l’Audiència Nacional ha obert finalment judici oral contra 26 integrants de la trama Gürtel, entre els que hi ha els suposats cervells de l’operació Francisco Correa i Pablo Crespo, als qui imposa el pagament de fiances en concepte de multes de fins a 33,6 milions d’euros. La suma total de les fiances imposades ascendeix a 199 milions d’euros. El jutge José de la Mata els imputa delictes contra la Hisenda pública, falsedat de document mercantil i blanqueig de capitals. En total De la Mata envia a judici 20 persones jurídiques com a responsables civils subsidiaris.

Aquesta és l’última peça que quedava a l’Audiència Nacional del cas Gürtel tret de la dels ‘papers de Bárcenas’ que es va reobrir i que encara s’investiga. A Correa i Crespo els atribueix delictes contra la Hisenda pública per l’ocultació de patrimoni que segons el jutge “en gran part procedia d’activitats il·lícites investigades a les peces separades” i també pel blanqueig de capitals dels ingressos procedents d’aquestes activitats.

A més de Correa i Crespo, també seran jutjats els seus assessors fiscals, Luis de Miguel i Ramón Blanco Balín, així com empresaris i testaferros que van ajudar a evitar els pagaments a Hisenda i a ocultar els recursos obtinguts per les persones físiques i jurídiques de la trama. Així obre judici també contra Javier Nombela, Alícia Mínguez, Pablo Collado, Felisa Jordán i Inmaculada Mostaza per delictes contra la Hisenda pública, i també per a Jesús Calvo Soria, Vicente Luis Agramunt i Guillermo Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa