El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència colla un altre president de l’Íbex 35 per la seva relació amb Villarejo
  • CA

Una altra gran directiu de l’Íbex 35 haurà de passar per caixa de l’Audiència Nacional pels seus negocis amb el comissari Villarejo. El darrer cas, l’expresident del BBVA, Francisco González, del que el magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel Garcia Castellón n’ha confirmat la seva condició d’investigat. En aquest cas per un delicte d’administració deslleial en el cas Tàndem, on s’investiguen els encarrecs per les empreses del comissari jubilat per part del banc. És la segona decisió en pocs dies de l’Audiència Nacional respecte les empreses de l’Íbex-35 que van fer tractes amb Villarejo. El passat dia 20, el mateix jutge va decretar la investigació dels caps de seguretat de la petroliera Repsol, Rafael Araújo Bernabé i de Caixabanak Miguel Ángel Fernández Rancaño per investigar el president de la constructora Sacyr.

Garcia Castellón rebutja el recurs de reforma que va presentar el mateix González contra la seva citació en relació amb els presumptes encàrrecs al comissari sufragats amb fons socials del banc. En concret, la interlocutòria del passat 20 de juliol, assregurava que calia prendre-li declaració per una “precisa operativa sospitosa” en relació a la valoració de l’adquisició realitzada d’una finca a títol privat. Una operació que pel jutge fa olor de socarrim tot i que la investigació està en fase embrionària.

L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, amb boina i un pedaç a l'ull, a la sortida de l'Audiència Nacional el dia després de quedar en llibertat provisional | ACN
L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, amb boina i un pedaç a l’ull, a la sortida de l’Audiència Nacional el dia després de quedar en llibertat provisional | ACN

El jutge interpreta que el BBVA és una entitat bancària de “gran rellevància” que “cotitza a l’ÍBEX-35” amb una munió d’accionistes a més de ser un dels principals bancs del país. “El risc reputacional d’aquestes conductes sí que afecte de manera directe, els interessos generals d’aquells, així com l’interès general”. Amb aquesta interpretació, el jutge considera que no caldria l’existència d’una denúncia prèvia per investigar els fets. Aquesta va ser una al·legació del recurs del mateix González que demanava l’arxiu perquè no hi havia una denúncia prèvia per part d’un perjudicat. Ara, amb aquesta interlocutòria de cinc planes, González haurà de donar explicacions al jutge sobre les licitacions a les empreses de Villarejo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a setembre 22, 2021 | 15:25
    Tano setembre 22, 2021 | 15:25
    La basura del BBVA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa