L’Audiència Nacional convoca un cara a cara entre Fernández Díaz i el seu segon

Garcia Castellón també cita Pérez de los Cobos

Màxima tensió arran del cas Kitchen. El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha decidit que li grinyolen les declaracions com investigats de l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el seu exnúmero dos, Francisco Martínez arran de la instrucció de l’espionatge a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas. Així, el jutge ha decidit fer un cara a cara entre l’exministre i l’exsecretari d’Estat de Seguretat per tal que aclareixin les seves incoherències del relat. Sobretot, en el contingut dels whatsapp que van compartir i que Martínez va protocolaritzar al notari i que l’exministre nega. 

 

A més, ha decidit citar com a testimoni, a l’exdirector del GabinetTècnic de la Secretaria d’Estat de Seguretat. El magistrat vol aclarir el sistema de pagaments i abonaments dels fons reservats. Fernández Díaz va explicar en la seva declaració que aquesta gestió era cosa de Francisco Martínez i de Pérez de los Cobos.

 

El magistrat també acorda citar de nou a l’investigat comissari de policia Marcel·lí Martín Blas, i requereix també a Jorge Fernández perquè manifesti si voluntàriament vol aportar el dispositiu mòbil anterior a què fa servir en l’actualitat i al que es va referir en la seva declaració judicial, “amb la finalitat de corroborar o descartar l’enviament de missatges que van ser protocol·litzats pel Martínez”.

 

 “Havent donat compte de la importància dels mateixos i la càrrega incriminatòria que tenen, ateses les contradiccions entre les manifestacions de l’antic secretari d’estat i el ex ministre de l’Interior, aquest magistrat entén necessari tornar a citar els dos investigats perquè compareguin conjuntament, per tal de sotmetre’ls a la diligència d’acarament”, conclou García Castellón. Tot apunta que serà el proper dia 13 de novembre.

 

 

Comentaris

  Ferran 03/11/2020 5:41 pm
  Si lo filman,me moriré por verlo en TV3. Ojalá lo hubieran hecho loc cientos de veces que hubiera sido necesario.!!! Por cierto el Pérez delos Cobros que diga que ha hecho con la pasta...
  Joan Triadó 03/11/2020 6:28 pm
  El senyor Fernàndez Diaz deu necessitar un cilici molt castigador per fer-se perdonar tots els pecats i mentides que es creu en la necessitat de fer pels serveis a España. Però vaja, segur que Déu els hi perdona perquè Déu estima a España per sobre de tot. Mare de Déu, quin caragirat
  L'OBSERVADOR ASTORAT 04/11/2020 7:44 am
  No os preocupéis por J. Fernández Díaz, tiene muchos "colegas" en el TOP, perdón, queria decir en la Audiencia Nacional (en qué estaría yo pensando?). Teniendo en cuenta que también Marcelo, le puede echar una mano "divina y salvadora".

Nou comentari