El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència de Castelló absol els directius del projecte Castor
  • CA

Només quinze dies després de deixar vist per sentència el judici contra els dos exdirectius del projecte Castor i l’empresa exconcessionària Escal UGS per suposat delicte ambiental, l’Audiència de Castelló ha dictat ja sentència absolutòria. El tribunal fa seves, de forma pràcticament total, les tesis presentades per la defensa al llarg de la visita oral: assegura que els terratrèmols difícilment es podien preveure, que no existeix consens científic sobre la seva causa i, fins i tot, minimitza l’abast dels sismes, tot descartant que arribessin a produir danys personals ni materials a la població de les poblacions properes. La sentència rebutja també els danys morals que reclamava l’acusació particular de la plataforma d’afectats Aplaca.

El primer acusat que va declarar en el judici d’aquest cas va ser Recaredo del Potro, expresident d’Escal UGS. L’exdirectiu de l’empresa va assegurar, a preguntes de la fiscalia, que no exercia tasques executives ni tenia poders dins la companyia, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). A més, va assegurar que les decisions depenien del coordinador i director general, Carlos Barat.

Just després de del Potro, va declarar l’exconseller delegat d’Escal UGS, José Luís Martínez Dalmau. L’acusat va explicar que les injeccions de gas al dipòsit submarí Castor mai van superar les pressions màximes que podia permetre l’estructura en qüestió. Aquest argument ja el van utilitzar tots dos directius durant la fase d’instrucció i els experts van qüestionar-lo, però el jutge l’ha fet seu.

La fiscalia demanava sis anys de presó per a cadascun dels acusats, 15.600 euros de multa i una inhabilitació de tres anys i mig, segons Europa Press. A més, el ministeri públic sol·licitava una multa de 189.000 euros per a Escal UGS i la prohibició de dur a terme activitats relacionades amb el subsòl. El judici ha comptat amb onze sessions on han comparegut 189 testimonis i 39 perits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 30, 2021 | 20:31
    Negacionistaconspirador novembre 30, 2021 | 20:31
    Recordo que""Escal UGS"" és propietat de""Grupo ACS"". I com no podia falta de cap manera"""BlackRock""" té el 4,71 % de les accions. Perquè sera quan ja no en sorprèn que darrere de tots els xarcullos del món sempre hi ha"""BlackRock"""."""Ara ja em podeu dir negacionista i compilador""".
  2. Icona del comentari de: Tano a novembre 30, 2021 | 22:31
    Tano novembre 30, 2021 | 22:31
    España, país de pandereta, toros. Et c'était fini.
  3. Icona del comentari de: Tito Floren a desembre 01, 2021 | 12:20
    Tito Floren desembre 01, 2021 | 12:20
    Home no sigui que molestin a l'emperador Florentino oi??? I després el president del barça dos anys a pressó per un error. La justicia en aquest país no existeix, espero que tard o d'hora es faci justicia de veritat amb tots aquests criminals d'espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa