Una associació d’Ertzaintzes felicita Trapero i ataca la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Ertzain Abertzaleen Elkartea defensa el "ferm compromís" del Major per construir una policia amb "valors democràtics forts"

L’associació Ertzain Abertzaleen Elkartea ha felicitat el major dels Mossos Josep Lluís Trapero per haver estat absolt dels delictes de sedició i desobediència de què l’acusava la justícia espanyola. A través d’un comunicat, EAE ha celebrat la sentència absolutòria de Trapero i la “reposició del seu prestigi i professionalitat”, que havien estat “qüestionats” tot i, afirmen, haver demostrat “un ferm compromís per a la construcció d’una policia amb valors democràtics forts”.  El mateix octubre de 2017, alguns membres d’EAE ja van signar un manifest de suport a Trapero i a la “difícil actuació dels Mossos” en el referèndum de l’1-O. En aquell moment alguns Ertzaintzes i policies espanyols els van criticar amb molta duresa cosa i destaquen que, ara, no han dit res. Això, però, és preferible a que diuen, facin “comentaris feixistes” i donin “opinions ignorants i desprovistes del sentit de servei al ciutadà” que, recorden, ha de tenir la policia.

Concentrats favorables al referèndum i agents de la Guàrdia Civil, a Sant Cebrià de Vallalta

Concentrats favorables al referèndum i agents de la Guàrdia Civil, a Sant Cebrià de Vallalta

El compromís de Trapero i la seva “prudència” davant del referèndum del Primer d’Octubre, consideren, van ser la raó del trencament “injust” de la seva carrera professional, a causa de la “persecució immisericorde” a què el van sotmetre els “comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil” que, “faltant reiteradament a la veritat”, opinen que van amagar “els seus propis fracassos i incompetència” atacant el Major. En aquest sentit, recorden el paper dels cossos de seguretat espanyols, que no van poder evitar els atemptats d’agost de 2017 que Trapero, en canvi, va “enfrontar i resoldre amb èxit”. Al comunicat també recorden que, a diferència de la policia espanyola, incapaç de trobar les urnes, Trapero va intentar evitar el referèndum però considerant que “l’ús de la força desmesurada contra ciutadans indefensos, persones grans i famílies no era la solució” per al compliment de les resolucions.

El coronel D. Pérez de los Cobos amb Puigdemont, Millo i Trapero.

El coronel D. Pérez de los Cobos amb Puigdemont, Millo i Trapero.

Així, la sentència de l’Audiència Nacional, consideren, no només qüestiona “el relat de fets” sinó també els testimonis del coronel Baena i el tinent coronel Pérez de los Cobos, afirmant que “els seus relats no s’ajusten a la veritat”, col·locant “tota la Guàrdia Civil al límit de la prevaricació” i “en el centre del més vergonyós dels ridículs”. Tot plegat, conclouen, hauria de fer “analitzar models de policia diferents”.

Nou comentari