El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una associació d’Ertzaintzes felicita Trapero i ataca la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
  • CA

L’associació Ertzain Abertzaleen Elkartea ha felicitat el major dels Mossos Josep Lluís Trapero per haver estat absolt dels delictes de sedició i desobediència de què l’acusava la justícia espanyola. A través d’un comunicat, EAE ha celebrat la sentència absolutòria de Trapero i la “reposició del seu prestigi i professionalitat”, que havien estat “qüestionats” tot i, afirmen, haver demostrat “un ferm compromís per a la construcció d’una policia amb valors democràtics forts”.  El mateix octubre de 2017, alguns membres d’EAE ja van signar un manifest de suport a Trapero i a la “difícil actuació dels Mossos” en el referèndum de l’1-O. En aquell moment alguns Ertzaintzes i policies espanyols els van criticar amb molta duresa cosa i destaquen que, ara, no han dit res. Això, però, és preferible a que diuen, facin “comentaris feixistes” i donin “opinions ignorants i desprovistes del sentit de servei al ciutadà” que, recorden, ha de tenir la policia.

Concentrats favorables al referèndum i agents de la Guàrdia Civil, a Sant Cebrià de Vallalta

El compromís de Trapero i la seva “prudència” davant del referèndum del Primer d’Octubre, consideren, van ser la raó del trencament “injust” de la seva carrera professional, a causa de la “persecució immisericorde” a què el van sotmetre els “comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil” que, “faltant reiteradament a la veritat”, opinen que van amagar “els seus propis fracassos i incompetència” atacant el Major. En aquest sentit, recorden el paper dels cossos de seguretat espanyols, que no van poder evitar els atemptats d’agost de 2017 que Trapero, en canvi, va “enfrontar i resoldre amb èxit”. Al comunicat també recorden que, a diferència de la policia espanyola, incapaç de trobar les urnes, Trapero va intentar evitar el referèndum però considerant que “l’ús de la força desmesurada contra ciutadans indefensos, persones grans i famílies no era la solució” per al compliment de les resolucions.

El coronel D. Pérez de los Cobos amb Puigdemont, Millo i Trapero.

Així, la sentència de l’Audiència Nacional, consideren, no només qüestiona “el relat de fets” sinó també els testimonis del coronel Baena i el tinent coronel Pérez de los Cobos, afirmant que “els seus relats no s’ajusten a la veritat”, col·locant “tota la Guàrdia Civil al límit de la prevaricació” i “en el centre del més vergonyós dels ridículs”. Tot plegat, conclouen, hauria de fer “analitzar models de policia diferents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa