L’ANC crida a “bloquejar” els pressupostos de l’Estat des del Congrés

El posicionament de Junts, ERC i la CUP sobre els pressupostos generals de l’Estat ha estat un motiu de confrontació entre els tres partits. La decisió d’ERC de no presentar una esmena a la totalitat va propiciar les crítiques de Junts, que sí que la va presentar, igual que la CUP. Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana també ha fet públic el seu posicionament al respecte. El Secretariat Nacional de l’Assemblea, reunit en plenari aquest dissabte a Perpinyà ha aprovat una proposta de resolució on assenyala que “garantir la governabilitat d’un Estat que ens nega drets fonamentals i ens espolia econòmicament és una paradoxa inadmissible, ja que ens situa en una posició cada cop més i més subsidiària i ens allunya d’un escenari que ens permeti assolir l’alliberament nacional“.

Així, l’ANC afegeix que “els diputats independentistes han d’establir una estratègia de bloqueig” que es basi en el seu posicionament contrari a les principals votacions al Congrés. “És l’acció més simple i amb menor cost repressiu que tenim a les nostres mans”, ha subratllat l’entitat, que considera “un mínim” que el front institucional bloquegi els comptes de Pedro Sánchez.

El secretariat nacional de l’ANC / Assemblea

El Secretariat Nacional també denuncia que “anualment aquests pressupostos contenen partides d’inversió a Catalunya, sempre per sota de la proporció de població i PIB en relació amb el conjunt de l’estat, de les quals de forma sistemàtica se n’executa menys del 70%“. L’ANC considera que “any rere any” els partits catalans intenten pactar millores en l’autogovern a canvi de l’aprovació d’uns pressupostos “que mai s’arriben a complir”. Així, assegura l’entitat, “perpetuen l’espoli“, que es tradueix en “un dèficit fiscal per sobre del 8% del PIB català”.

“És una paradoxa inadmissible intentar negociar uns pressupostos generals de l’Estat, amb què perpetua la dominació, i tenir alhora com a objectiu culminar el procés”, deixa clar el secretariat de l’entitat en un comunicat. També considera que “caure en el parany de la negociació alimenta la dominació i la subordinació a l’Estat, confon la ciutadania, genera tensions internes innecessàries en el moviment independentista, i ens torna previsibles i fàcils de manipular”.

En resum, l’Assemblea Nacional Catalana exigeix als representants, diputats i senadors independentistes a les Corts espanyoles el seu “rebuig” als pressupostos espanyols i assegura que “cal fer un front comú en l’estratègia de bloqueig institucional fins que Espanya ens reconegui com a subjecte de dret internacional i reconegui els efectes de la nostra autodeterminació exercida l’1 d’octubre de 2017”.

Comentaris

  Anònim Novembre 06, 2021 | 16:46
  Aquesta senyora és una idiota extrema. El seu pas per l'ANC és devastador: de manifestacions de centenars de milers a alguns centenars d'unitats. Seguir les ordres de Waterloo et condueix a la misèria.
   Pel "Anònim" que ensenya la poteta unionista Novembre 06, 2021 | 19:09
   Has guanyat 10 cts d'€ per la teva intervenció. i 5 cts. més per haver blasmat Waterloo. En els propers comentaris, procura fer-te passar per indepe que faran més efecte i no se't veurà tant el llautó
    Carregar-se l'independentisme Novembre 06, 2021 | 19:30
    La Paluzie ho fa gratis o cobra del CNI? Els unionistes la trobaran a faltar, i els de la confrontació estèril també.
     Carregar.se què ? Novembre 06, 2021 | 20:54
     Vols dir que no t'has equivocat i et volies referir a ERC ?
  jg Novembre 06, 2021 | 16:56
  es una pena que esta mujer deje la presidencia de la anc... lo estaba haciendo realmente bien... para el CNI español
  LLARENA dPENA Novembre 06, 2021 | 17:13
  Son dos coses que no tenen res a veure per aixó no s'enten què diuen i què fan. ESGUERRO AUTONOIMISTA de CAT, l'antiga ERC, menteix continuament nomenant la paraula independéncia tot i que no treballen per la república catalana. Només volen gestionar la gestoria GENERALITAT. Però no ho poden dir perquè les seves bases, ara tan contentes, potser, potser molts d'ells, els abandonarien. I és per aixó que diuen una cosa però fan l'altre. L'últim eixemple clar ho tenim avuí amb el que ha dit el ministre Bolaños, que no hi ha cap quota compromesa d'Esacanya que blini el català a la llei del audiovisual. Aixó, si, ha dit, que li posaran moltes ganes. Ara, el de les "155 monedes" farà que s'enfada però no és cert, només ... CONTINUARÀ COM LA RESTA DE LA COLLA, MENTINT, repetín i repetín la paraula "independència".
  joaquín Novembre 06, 2021 | 18:02
  esta gente, que vive, y muy bien por cierto, del prusés, prefiere que los catalanes/as a los cuales pretende "liberar" de la "malvada" España, pasen hambre antes de recibir un duro del "Estado opresor". Como ellos no han de sufrir por pagar alquileres, luz, energía, y se la suda el bienestar real de la población, se dedican a reventar cualquier iniciativa q suponga mejorar la calidad d vida del catalán medio, el cual, en sucesivas encuestas, no votaría por la secesión ni el 40%. Pero esto a estos talibanes ni les importa ni les preocupa: ellos a lo suyo. No quiero ni pensar en una Cataluña "libre" dirigida por esta gente: los talibanes afganos, a su lado, serían inocentes niños jugando al balón.
  Joan de l'Ós Novembre 06, 2021 | 18:20
  L'odi vessat per Anònim amb la seva verba insultant i argumentari inexistent és el millor senyal de l'excel·lent tasca de l'ANC: "Ladran, luego cabalgamos". Endevant !
   Otro que si defiende a esta fanática irracional, debe ser otro vividor de este fraudulento. proceso. Novembre 06, 2021 | 18:50
   Camináis, sin la más mínima duda, pero hacia el precipicio.
   Al yogui Novembre 06, 2021 | 19:03
   El de la secta parla d'excel·lent tasca, per definir un fracàs monumental, i utilitza un refrany castellà per animar a la tropa. La manca de nivell i d'arguments és evident.
  Tano Novembre 06, 2021 | 18:24
  Que menys, però els d'Esquerra son un llepaculs.
  Guillem Ben-Aviat Novembre 06, 2021 | 19:04
  Estic d'acord amb l'ANC. Fer la punyeta i desestabilitzar el govern del PPSOEMOC'S i els seus lacais pudents és la única utilitat que poden tenir els parlamentaris catalans al parlament espanyol. Tot el demés és col·laboracionisme
  Luisnomeacuerdo Novembre 06, 2021 | 19:13
  Ahora va a tener tiempo de ir al psi.co.lo.groc para que le pongan en orden su débil mente de fascista independentista. Esto va sobre ruedas.
  kim Novembre 07, 2021 | 03:00
  Exigeix molt si, però convoca a actes de protesta o només a conferencies de premsa?

Nou comentari