El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Asens rebutja que s’equipari l’independentisme al terrorisme
  • CA

El portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha expressat aquest dilluns la “preocupació prudent” de la seva formació política per l’operació de la Guàrdia Civil en curs contra independentistes. “Sabem com solen acabar aquestes operacions, que es fan amb publicitat i creen alarma social, però després es van desinflant, com els casos de la Tamara Carrasco i l’Adri, que es van equiparar a terrorisme i després es van desinflar i arxivar a l’Audiència Nacional”, ha dit Asens en roda de premsa.

[r:2]

Asens ha afegit que també preocupa “que s’equipari al terrorisme un moviment com l’independentista, que és eminentment pacifista”. El portaveu d’En Comú Podem ha considerat que fer això “a les portes de la sentència és una mala notícia” perquè “pot generar crispació i alarma social de forma injustificada”.

Codi ètic pel 10-N

Aquest dilluns Asens ha anunciat que En Comú Podem ha enviat una carta als diferents partits polítics catalans que concorren a les eleccions del 10-N per proposar un codi ètic electoral amb l’objectiu de reduir la despesa de la campanya en un 80%, que podria suposar un estalvi d’uns 5,5 milions d’euros.

“Hem viscut un gran fracàs col·lectiu, especialment dels partits polítics que no van estar a l’alçada del mandat de les urnes que va ser en clau multipartidista”, ha assenyalat Asens.

La proposta d’En Comú Podem es concreta en quatre punts: limitar la despesa electoral de les campanyes a 250.000 euros; no demanar crèdits als bancs; no demanar crèdits a institucions públiques com l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) perquè ho consideren “un ús fraudulent” i “una desviació de fons cap a interessos particulars”, i enviar un mailing conjunt.

Asens ha defensat el codi ètic per donar una resposta al “fort desencís de part important de la societat davant la classe política”. El portaveu d’En Comú Podem ha subratllat que el resultat de les darreres eleccions va ser “un mandat que ens obligava a dialogar per arribar a un acord de govern” i “ens hem de preguntar si és la ciutadania qui ha d’assumir els costos”.

Más Madrid

D’altra banda, Asens ha fet referència també a la decisió de Más Madrid, partit polític d’Íñigo Errejón, de concórrer a les eleccions generals. Asens ha explicat que la relació d’En Comú Podem amb Podemos és “estable” i que no es plantegen “canviar les aliances a nivell estatal”. Asens ha recordat que l’espai d’En Comú Podem “suma moltes sensibilitats” i ha desitjat que “algun dia aquest esperit de confluència es pugui reproduir a l’Estat”. “Tot el que sigui fragmentació i divisió no suma”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa