Asens diu que Moncloa haurà de decidir sobre els indults abans del 30-M

"Una part del govern espanyol treballa pel retorn dels exiliats, una altra part no", diu el portaveu d'En Comú Podem a Madrid

El portaveu d’En Comú Podem a Madrid, Jaume Asens, s’ha mostrat convençut aquest dilluns que el govern espanyol haurà de decidir sobre la petició dels indults dels presos independentistes abans de les eleccions del 30 de maig, un cop ja disposi de l’informe del Tribunal Suprem. En una entrevista a TV3, Asens també ha defensat les manifestacions del líder de Podem, Pablo Iglesias, a La Sexta, on va comparar l’exili de l’expresident Carles Puigdemont al dels republicans que van marxar de l’Espanya franquista. Al seu entendre Iglesias no va dir que els dos casos fossin el mateix, i en tot cas les paraules dle vicepresident demostren que “una part del govern espanyol treballa pel retorn dels exiliats“, mentre que “una altra part no”.

Segons Asens l’ajornament de les eleccions catalanes “era la decisió correcta” i “de sentit comú” perquè “havia de primer el criteri mèdic per sobre la resta” com ho demostren, ha dit, les dades epidemiològiques. “Era un mal moment per celebrar les eleccions i és una bona notícia que hi hagi un consens molt ampli sobre la nova data“, ha dit. 

Sobre les declaracions d’Iglesias a La Sexta, ha afirmat que “s’ha generat una polèmica interessada” perquè Iglesias no va dir que la situació dels líders independentistes fos la mateixa que els republicans que van anar a l’exili. “És evident que no és el mateix una dictadura que una democràcia“, ha dit, però “ell no va banalitzar les diferències ni va dir que sigui el mateix”.

Segons Asens, Iglesias va posar de manifest “una evidència” que és que hi ha “una part del govern que treballa pel retorn dels exiliats” i “una altra que no ho veu tan clar i que posa excuses” per “càlculs electorals”. Ha posat com a exemple el fet que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, trenques el compromís de reformar la sedició abans de cap d’any.

Asens ha negat que Iglesias fes aquestes declaracions a La Sexta per motius electorals, i ha insistit que el vicepresident segon del govern espanyol no va dir que la situació de Puigdemont sigui la mateixa que la dels exiliats republicans. “És molt valent” que un vicepresident del govern espanyol es pronunciï en aquesta direcció, ha dit.

Comentaris

  Patètic 18/01/2021 4:49 pm
  Au va jaumet, deixà de fer el paripe, que se't veu el llautó, des d'una hora lluny
  Asens, a quant va el kg. d'xndultat, fill de FranCo.lau 18/01/2021 4:07 pm
  Indults pel tripartit, arriba Moet.Asens. Sou uns miserables comu.feixistes espanyols. A quant va el Kg d'indult, Asens de Franco i d'españa.genocida?
  Delfí Artós 18/01/2021 3:42 pm
  N'hi ha que els hi agrada fer la funció permanent de passerell. n'Asens encara no s'ha adonat que l'estat espanyol no li fa cap cas i què el que fa n'Asens és una pèrdua inútil de temps i d'esforços ? Asens no és pas el primer polític al qual aixequen la camisa des de Madrid més de dues vegades seguides, no n'aprendrem mai ? Ara espera "l'indult" abans del dia 30 de maig, si no es compleix la seva predicció o suposició, que farà ? Si es guies pel senti comú i la democracia tornaria al nostre país a fer pinya i esforços per la independència política. No li diuen res la sentència de Bèlgica o els casos plens de la malvolença pròpia de l'estat espanyol, de Tamara Carrasco i Adrià Carrasco ?

Nou comentari