Asens, a la Mesa del Congrés: “Negar debats polítics mina la democràcia”

El portaveu d'En Comú Podem preveu que la cambra espanyola rebutjarà tramitar la llei d'amnistia

El portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, preveu que la Mesa del Congrés dels Diputats rebutgi tramitar la llei d’amnistia, després que els lletrats de la cambra espanyola es mostressin contraris a aquesta tramitació. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que si això acaba passant serà “greu” perquè “negar debats polítics mina la democràcia“. De fet, ha argumentat que no considera que sigui inconstitucional tractar aquesta qüestió ja que “el Tribunal Constitucional va dir que era legal”, i ha demanat que el Congrés pugui parlar sobre això i que ja es pronunciï més tard el TC sobre si la qüestió és constitucional o no.

Asens també ha recordat que la seva formació sempre ha assegurat que el TC no permetria la llei d’amnistia i que per tant té un “problema de viabilitat“. També ha afegit que “la línia de l’indult està parada al Tribunal Suprem, i fins que no acabi aquest tràmit, el Consell de Ministres no pot fer res”. Asens ha carregat també contra el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, per “haver promès una reforma del delicte de sedició i que hagin passat tots aquests mesos i no tinguem res”. Ha atribuït aquestes negatives a les estratègies electorals del PSOE.

Comentaris

  Isma 23/03/2021 12:01 pm
  Quantes vegades ha refusat la mesa del Parlament iniciatives, comissions i propostes per ser debatudes al ple del Parlament proposades per l'oposició? Centenars de vegades al llarg de la història. Els lazis sou uns farsants que utilitzeu el concepte de democràcia i censura a la vostra conveniència. Un dia es coneixerà arreu del món les violacions massives dels drets fonamentals de tots aquells ciutadans que no combreguen amb el vostre projecte supremacista, xenòfob i delirant. I això serà aviat.
  Jeroni Munyós 23/03/2021 11:47 am
  Asens, prou que ho sabem. I col·locar qualificatius a la democràcia d'un estat com "plena", "homologable" o "consolidada"... denota alguna cosa. Els estats democràtics no han de justificar-se ni afegir qualificatius a la democràcia. Allò que fot és que Asens després de tantes negacions i patacades que ha rebut per part del govern i poders de l'estat espanyol, encara hi confiï. Digueu-li síndrome d'Estocoim. Jo, optp per la independència política respecte a Madrid.
   Gonzalo 23/03/2021 12:14 pm
   A ver tontito..... Lo de democràcia plena, no es una autocatalogacion. Se hace referencia a un informe que emite la publicación "the economist". Y si, aunque os joda, España tiene una de las 20 democracias plenas. Concretamente la número 19.
  Carrasclet 23/03/2021 10:30 am
  I tu, tant pantxo? És una mena de cronista eclèctic o ets un polític que formes part del Gobierno? La vostra cara dura i cínica no té aturador.

Nou comentari