El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ascens i caiguda d’un dels assessors més joves del Govern
  • CA

Alexander Golovín s’ha convertit aquesta setmana segurament en un dels assessors del Govern amb la trajectòria més curta en tota la història de la Generalitat. La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, de JxCAT, anunciava el seu fitxatge com a “assessor especial en matèria de polítiques estratègiques” a través del DOGC dilluns passat. Dos dies després el seu departament s’ha vist obligat a emetre un comunicat anunciant que Golovín ha presentat la renúncia al càrrec per al qual li esperava una retribució anual de 58.000 euros. Segons un comunicat de Recerca i Universitats Golovín ha justificat la seva dimissió per motius personals, a causa de “les acusacions greus i falses que se m’han fet en les últimes hores”, diu el text.

El comunicat, molt breu, no concreta quines són les acusacions que Golovín diu haver patit. El que sí deixa la seva curta estada a la Generalitat com a assessor és una encesa polèmica a les xarxes socials, especialment a Twitter —on Golovín és molt actiu—, en la qual centenars d’usuaris han criticat els aspectes contradictoris del seu fitxatge. Per una banda, les xarxes han qüestionat que una persona de 22 anys de qui se’n desconeix la titulació universitària pugui assessorar el Govern i cobrar un sou tan elevat. Per altra banda, altres han criticat que Golovín hagi fitxat pel Govern i hagi estat escollit a dit quan ell mateix precisament ha estat els darrers anys un dels principals crítics contra aquesta pràctica.

Golovín, fundador del think tank liberal Institut Ostrom, ha defensat des d’aquesta organització que l’administració pública ha de reduir el número d’assessors escollits a dit. Des de l’organització que va ajudar a fundar s’han fet campanyes per a la professionalització de l’administració a partir de concursos públics, oberts i tenint en compte els mèrits dels candidats. El seu fitxatge ha aixecat també crítiques contra Gemma Geis, a qui alguns ja li demanen que doni explicacions per aquesta controvertida selecció. Per la seva banda, l’Instiut Ostrom va emetre un comunicat ahir desmarcant-se de la decisió del Govern de fitxar Golovín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa