Artur Mas demana aprofitar el judici dels sobiranistes per "desgastar" l'Estat

Reivindica la consulta del 9-N i lamenta la "repressió" que ha patit
El President Mas participa a Un cant per la Llibertat a Terrassa
El President Mas participa a Un cant per la Llibertat a Terrassa | Cristóbal Castro

 

El president Artur Mas ha demanat aprofitar el judici contra els dirigents independentistes que se celebrarà aviat "com un gran aparador per desgastar les estructures de l'Estat". En una entrevista a TV3, ha considerat que no apel·la a desgastar l'Estat perquè sí, sinó perquè considera que està tenint una actitud d'"abús" contra Catalunya i diversos dels seus dirigents polítics. Per a Mas, aquesta és una de les direccions que ha de prendre l'independentisme durant els propers mesos, i n'ha apuntat d'altres, com per exemple centrar-se també a guanyar les eleccions municipals del 2019: "Necessitem alcaldes i alcaldesses que no mirin cap a una altra banda".

 

Un tercer punt en el qual s'ha de concentrar l'independentisme, ha defensat, és governar des del Palau de la Generalitat, intensificant la tasca del Govern i demostrant que des de Catalunya es governa "millor que altres països". Un dels lemes de l'independentisme és 'Ni un pas enrere', i Mas ha exposat que està bé que es manifesti això, però que cal començar a dissenyar quins passos cal fer per seguir "endavant". Precisament aquest divendres es compleixen quatre anys de la consulta sobre la independència que es va fer sota el seu mandat, i tres des que el Parlament va aprovar una declaració a favor de la independència que va acabar anul·lada pel Tribunal Constitucional.

 

Mas ha defensat la consulta i ha criticat la reacció que va tenir el Govern central: "Davant l'èxit organitzatiu, participatiu i dels resultats, i sobretot davant la dimensió internacional que va tenir, van quedar desconcertats i rabiosos com micos". Fruit d'un procés judicial posterior, Mas va ser inhabilitat i embargat, i ha explicat que ja va pensar que aquella consulta tindria danys col·laterals, però que mai no va imaginar "que la repressió de l'Estat arribaria a aquest extrem". Per contra, s'ha mostrat insatisfet per la declaració independentista que el Parlament va aprovar el 2015 després d'un pacte amb JxSí i la CUP, i ha admès que va ser una concessió als cupaires perquè, a canvi, acceptessin investir-lo president.Comentaris
fideli
senzillament Judo: aprofitar la força de l'adversari per a contra seva...
República catalana ben lluny d,Espanya
@fideli
Eso, eso, que inventen ellos....A ver si tienen mejores ocurrencias que los alardes de astucia de Mas y las jugadas maestras de Puigi.
¡Mandemos al Estado a la papelera de la Historia !!!

envia el comentari