Artadi: “No estic dient no al govern, estic refermant el meu sí a l’Ajuntament de Barcelona”

Artadi subratlla que renunciar a la vicepresidència ha estat "una decisió personal" que ha consensuat amb el partit

Es donava per fet que la vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ocuparia la vicepresidència i la conselleria d’Economia. Així ho ha reconegut ella mateixa en una entrevista al 3/24 on ha assegurat que era convenient “desinflar” aquests rumors. “És una aposta personal per lluitar per la capital i una aposta política per reforçar el partit a Barcelona”, ha afirmat Artadi, que considera que la seva decisió “dona valor a la paraula donada”. “No estic dient no al govern, estic refermant el meu sí al govern municipal”, ha assegurat la regidora de Junts. Artadi ha fet referència al compromís que va adoptar ara fa dos anys per sortir del govern nacional i apostar per la política municipal i ha subratllat que renunciar a la vicepresidència ha estat una decisió personal. La regidora de Junts ha negat que Jordi Sànchez s’hagi sorprés de la seva decisió i ha explicat que ha estat “consensuada”. La juntera també ha reivindicat la seva tasca durant les negociacions: “Aragonès i Sànchez han fet una bona feina el cap de setmana, però no s’hagués pogut arribar a això sense la nostra feina”.

“M’he deixat les pestanyes perquè hi hagués acord”

“El compromís de Junts amb l’1 d’Octubre és innegable”, ha assenyalat Artadi com a resposta a les crítiques que ha rebut el partit després del pacte de govern amb ERC. “Durant quatre mesos m’he deixat les pestanyes perquè hi hagués un acord, perquè creia que el millor que podia fer pel partit i per Barcelona era que hi hagués un bon Govern a la Generalitat”, ha explicat Artadi, que creu que és el moment de “lluitar per un bon govern -que ara no hi ha- a Barcelona”. Artadi ha dit que estan treballant per “teixir confiances” amb els socis de Govern i ha rebutjat pronunciar-se sobre qui opta a la vicepresidència de la Generalitat. “Tots trobem a faltar qüestions al pacte, però hem empatat”, ha explicat. La prioritat, ha afirmat, és tornar a establir confiances sòlides: “La voluntat de tots és que sigui un Govern fort i de gran durada”. “Una part important de l’acord és la part programàtica i com ens coordinarem”, ha afegit. Artadi ha recordat que “el diàleg acabarà sent el camí” cap a la independència, però ha recalcat que són “escèptics” amb la taula de diàleg.

Segons fonts consultades per El Món, Artadi no estava d’acord amb aspectes del pacte bastit per Sànchez i Aragonès i ha esperat que passés la consulta a les bases de Junts per no interferir en el resultat. La regidora, però, ho ha negat durant l’entrevista al 3/24. Avui, però, un cop s’ha conegut que la militància havia avalat àmpliament la proposta de Sànchez, ha comunicat la seva decisió a la cúpula del partit de Carles Puigdemont. Segons ha indicat la pròpia Artadi aquest matí i ha remarcat durant l’entrevista al 3/24 que no s’incorpora al Govern perquè té un compromís amb el projecte municipal de Junts a Barcelona i en cap cas tenia previst abandonar-lo tan prematurament. La renúncia d’Artadi obliga ara els junters a recalcular la seva estratègia al Govern i buscar una nova figura que pugui aglutinar el pes polític necessari per no quedar diluïts per una presidència forta.

Comentaris

  rd 20/05/2021 9:44 am
  fes fora a la truja que mana amb els vots de ciumarranos
  Teix 20/05/2021 9:36 am
  Mare de Déu, Elsa! Només faltava això. En pensava que haguessis estat l’adequada vici-presidenta d’Economia del govern i, a dos dies de la seva constitució, ens vens amb el que hom por considerar una martingala. Bé es cert que algú va coure com a fet allò que només el president pot establir. Però, hi ha algun rerefons?
  Boku 20/05/2021 8:23 am
  Sra. Artadi, sou inteligent: sabeu que el govern de la Generalitat serà inhabilitat i empresonat i vós fugiu del vaixell que s'enfonsa.
  fideli 20/05/2021 6:50 am
  ah... i xq voleu fer president a un tal pere?
  Sense vergonya. 19/05/2021 11:32 pm
  Je, Je, ji, Ji. Com que tots sou burros us creureu el que us digui.
  Gonzalo 19/05/2021 11:16 pm
  El cuevillas también dijo eso de que era consensuado.... jajajajajajajaja!!!!!

Nou comentari