Artadi nega que JxCat veti els comuns al Govern

"Qui vulgui es podrà sumar a l'acord de legislatura que tanquem amb ERC i CUP", diu la vicepresidenta de JxCat

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha negat que la seva formació veti els comuns per entrar al Govern. En una entrevista a ‘Els Matins de Catalunya Ràdio’, Artadi ha defensat que s’està treballant en un acord de legislatura amb ERC i la CUP i que quan estigui tancat es podrà sumar qui vulgui. Ha explicat que ara les converses estan centrades en una estratègia més enllà d’un acord a la Mesa del Parlament o d’investidura i ha fet una crida a la “responsabilitat” per no “malmetre” el resultat del 14-F. Per a JxCat, l’important és tenir un “fonament sòlid” de la legislatura i insisteix que cal una “estratègia coherent” a tots les cambres. Així doncs, vinculen un acord per formar govern a una estratègia independentista unitària al Congrés.

No hem vetat ningú. El que hem dit és que el resultat és molt clar i que ens hem de posar d’acord les tres forces independentistes”, ha assegurat Artadi. Segons la vicepresidenta de JxCat, primer s’ha d’assolir un acord de legislatura amb ERC i la CUP. “Quan ho tinguem tancat, que s’hi sumi qui vulgui”, ha afegit preguntada pels comuns. Sobre si ella tornarà al Govern, Artadi ha respost que ara mateix està a l’Ajuntament de Barcelona i que tan el seu esforç com la seva prioritat estan a la capital catalana.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/02/2021 11:41 am
  Artadi (Pinocchio): SE NON È VERO, È BEN TROVATO !!!!!
  1
  166
  Respon
  Serafi Bandarra i Grataconys 26/02/2021 12:00 pm
  Si sa de fer un govern independentista no i tenen que fer res als comuns
  103
  1
  Respon
  Ricard 26/02/2021 12:35 pm
  En política no es pot vetar ningú; ni tan sols la Espana 2000, Falange Espanola, el PP o Ciudadanos. Una altra cosa és que sigui possible un programa de govern comú. No calen fronts antialgú. Només cal ser coherent amb allò que cadascú ha ofert als seus votants.
   Ramon 26/02/2021 3:06 pm
   Home, si l'objectiu és la independència, si l'objectiu és nacional, un front català sí que podria sentit. El que no té sentit és, quan se suposa que l'objectiu és la independència, quan l'objectiu és nacional, es facin fronts dreta-esquerra.
   3
   140
   Respon
    Ricard 26/02/2021 4:13 pm
    No es incompatible el que dius tu amb el que dic jo: programa, programa, programa.
  GAVANENC 26/02/2021 1:00 pm
  Tranquila Elsa, ja es veten ells sols....
  Els Comuns són Regimen del 78 26/02/2021 1:06 pm
  Doncs els Comuns vulgars sí que veten. Ells que no han fet fàstic als vots del Valls i els Colono's, ara resulta que no poden veure a Junts, normal, entre feixistes s'entenen.
  124
  60
  Respon
   El de "règim del 78" només és retòrica progre 27/02/2021 4:20 pm
   Però en el indefinit concepte (casta, sistema i tal) entra de ple CiU i el pujolisme.
  Juli Vert 26/02/2021 2:33 pm
  Juntets fará el que sigui per entrar al govern, estan cagadets, estan perdent el poder. Tenen molts enchufaos a la administració i molts xiringuitos d'amiguets que mantenir, no sigui que a les properes eleccions, no els votin. Cagadets, cagadets.
  33
  82
  Respon
  Ramon 26/02/2021 3:08 pm
  Em fa patir el sicariam de la màfia calabresa. Tants dies ja havent-se de reprimir escriure "corruptgents", em fa por que no els comencin a sortir pòlips.
   Nomar 26/02/2021 9:56 pm
   Les nostres ximpleries més grans poden ésser molt sàvies.
  Pactes secrets? 26/02/2021 4:45 pm
  Doncs que decideixin erc i comuns (algun pacte hi deu haver amb tanta insistència). Potser esperaven un altre resultat i ara no se'n surten. A més, si Comuns va amb Illa...
  yon c. 26/02/2021 7:21 pm
  pel juli vert, doncs si els de junts estàn cagadets, com deuen estar els socialistes?
   Juli Vert 26/02/2021 10:16 pm
   Els que tenen a perdre, de moment, son els juntets per qualsevol cosa. Ja t'ho dic jo, cagadets, cagadets. Apa, bona nit.
  Català 27/02/2021 9:37 am
  I tots plegats també negueu que l'unic que us interessa és la poltrona i el sou que comprta?
  Pepe 27/02/2021 10:18 am
  Ramon Grosfoguel: “Incloure els comuns al govern seria trair el mandat del poble català”. El sociòleg de Berkley deixa clar que cal un front estrictament independentista perquè “les comuns ni tan sols són sobiransites perquè sempre es posen al costat de l’estat imperial”. Ramon Grosfoguel, sobre el resultat de les eleccions catalanes i el relat és demolidor per als que dubten d’un pacte estrictament independentista. Grosfoguel explica que “malgrat la brutal repressió de l’Estat espanyol i les divisions internes el mandat del poble català ha estat molt clar: un govern independentista”. Assegura que qualsevol altre acord de govern que no sigui un front ampli independentista entre ERC, Junts i la CUP seria “una traïció al mandat del poble català”.
  Luna Barceló 27/02/2021 11:19 am
  Jo crec que ERC, Junts i la CUP són en realitat els que mantenen l'opció (uns més que altres) per declarar en un moment o l'altre Catalunya Independent. Els Comuns (branca de Podemos), sempre juga a dues bandes, pot estar amb uns o altres sempre que els beneficiï a ells. La prova estar amb el suport que donen a uns i altres segons convé en el moment. Per tant cal que el 3 grups que tenen clar l'avanç per a la Independència es posin d'acord sense més dilació i en la màxima discreció per no provocar comentaris de l'oposició que només fan que mal. I voldria recordar als crítics que no ajuden quan parlen malament de Junts, Junts ja no són els mateixos de CiU, la seva política és del tot oberta a fer país de veritat i ha aconseguir el tant desitjant alliberament de España. Coratge i endavant!

Nou comentari