El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artadi insisteix que el Govern prioritza el diàleg sense descartar “res”
  • CA

 

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat aquest dilluns que el Govern comparteix com a missatge “prioritzar el diàleg” però sense “descartar res d’entrada”. Ho ha dit en ser preguntada per a la ponència política que ERC va aprovar aquest cap de setmana i en concret sobre la via unilateral. “Res més a afegir sobre posicions d’un congrés polític”, ha sentenciat Artadi, que ha comparegut després de les reunions del president de l’executiu català, Quim Torra, amb els responsables de la patronal CECOT i de FemCat. Tampoc sobre l’1-O, que “és patrimoni dels més de dos milions de catalans que hi van participar”, ha advertit la portaveu del Govern. Artadi ho ha afirmat així després de la carta en què el president d’ERC, Oriol Junqueras, assegurava que el seu partit es va haver de “carregar tota la feina i responsabilitat a l’esquena” al juliol del 2017 per “salvar” l’1-O.

D’altra banda, i amb la mirada posada a la reunió que mantindran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el cap de l’executiu català el 9 de juliol, Artadi ha assegurat que no hi ha encara un ordre del dia tancat. “Hem tingut una mica de retorn” amb la ministra d’Administracions Públiques, Meritxell Batet. I s’han emplaçat a “buscar estones” aquesta setmana per treballar-hi conjuntament per via telemàtica. 

 

El Govern insisteix en aquest sentit que no concep la reunió amb Sánchez “sense parlar de la situació política a Catalunya”. “Seria una gran irresponsabilitat per part dels dos governs”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa