Artadi demana a Salut i Aragonès que expliquin “millor” els canvis sobre les mesures restrictives

Creu que passar a un confinament de regions sanitàries o vegueries donaria més oxigen al "cansament" dels ciutadans

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha demanat al Departament de Salut i al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, més explicacions sobre els canvis de criteri en les mesures restrictives. En roda de premsa, Artadi ha assenyalat que en aquests moments de la pandèmia hi ha “cansament” de la ciutadania i que s’ha de millorar en com es fan les explicacions. D’altra banda, ha defensat que si es passés a un confinament de regions sanitàries o vegueries es donaria més oxigen per salut mental de la ciutadania i faria més fàcil el compliment estricte d’altres mesures. Artadi ha reivindicat un “salconduit cultural‘ i ha demanat “flexibilitat” i no tractar tothom de la mateixa manera.

Després que el Departament de Salut hagi anunciat que es manté el confinament comarcal a partir de dilluns que ve, Junts, que forma part del govern de coalició, ha reclamat a ERC que es donin més explicacions a la ciutadania. I és que, segons Artadi, hi ha hagut canvis de criteri ja que en la primera desescalada de la pandèmia es va fer per àrees sanitàries i la situació actual és confinament comarcal, més restrictius, i que, segons ha apuntat, té “molt impacte” a la ciutat de Barcelona. 

Artadi ha assegurat que JxCat atendrà les decisions de les autoritats sanitàries, les respectarà i hi donaran suport. Però ha volgut subratllar també el “cansament” de la ciutadania. “Crec que hem de millorar com s’expliquen les coses i per què es fan els canvis“, ha conclòs. Segons Artadi, des de Junts es reconeix la “dificultat” de buscar equilibris però ha defensat que s’ha de fer “més èmfasi” en la transmissió de la informació a la ciutadania i no tractar tothom de la mateixa manera. En aquesta línia, ha reclamat “flexibilitat“, que les mesures no siguin iguals per a tot el territori ni per a tots els sectors. I és que, segons Artadi, les inversions en seguretat que han fet els diferents sectors són diferents.

Comentaris

    Colono xarnego 16/04/2021 1:49 pm
    Una pregunta, aquesta noia, ¿de que riu sempre?, ¿de lo gil i polles que sou els que la voteu?, ¿s'esta enfotent de vosaltres? ¿Hi han altres raons? Per mi es un misteri.

Nou comentari