El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artadi demana a Felip VI que “reflexioni” per millorar les relacions amb la Generalitat
  • CA

 

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha dit aquest migdia que “encara no està decidida” l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, a la inauguració aquest divendres dels Jocs del Mediterrani a Tarragona. En roda de premsa posterior al consell de Govern de cada dimarts, Artadi ha anunciat que aquest dimecres Torra sí que inaugurarà el pavelló dels Jocs del Mediterrani, una “infraestructura clau pels jocs”. Alhora ha deixat clar que “la relació entre el Govern i la Corona i, en particular amb la figura de Felip VI, no pot ser amb la mateixa normalitat que hi havia abans de l’octubre”. Ho ha dit en referència al dur discurs del monarca espanyol el 3 d’octubre, només dos dies després de la celebració del referèndum i de la violència policial exercida contra els catalans que volien votar en el referèndum de l’1-O.

Per aquest motiu, la portaveu del Govern, ha avisat que “no pot ser que hi hagi una trobada protocol·lària amb un somriure i una encaixada de mans, com fins ara”, perquè “el rei va decidir prendre part en la violència exercida sobre els ciutadans catalans pacífics l’1-O”, el que ha titlla d’una “greu irresponsabilitat”. I, per tant, “això condiciona les relacions que té la Generalitat i el rei”. Així, la també consellera de la presidència ha demanat a la Corona que “reflexioni” sobre l’actitud que té en relació a Catalunya. “Un 60% dels catalans puntua amb un zero la monarquia espanyola. És un rei que justifica la violència contra uns ciutadans que reivindiquen pacíficament poder votar i que ha avalat la regressió democràtica”, sentencia la també consellera de la presidència.

 

Trobades amb dirigents espanyols

 

Sobre la trobada entre Torra i dirigents espanyols com el president Pedro Sánchez o el líder de Podemos, Pablo Iglesias, Artadi ha avançat que el president de la Generalitat no hi serà molts dies de la propera setmana, motiu pel qual la reunió amb tots dos segurament es produirà “en els primers dies de juliol”. En relació a la trobada amb Sánchez, la portaveu del Govern ha assenyalat que “primer hem de parlar del marc en la relació amb que ens hem de dotar. Una relació bilateral és el que estem reclamant al govern espanyol”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa