El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artadi defensa la investidura de Puigdemont com un pas per “revertir” la repressió
  • CA
La consellera de Presidència, Elsa Artadi, en l’acte de commemoració del centenari del Casal Catòlic de Sant Andreu | ACN

 

 

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha defensat aquest diumenge la investidura de Carles Puigdemont com un pas per ”començar a tancar i reverir” la situació de ”repressió” que va començar amb la destitució del Govern ”legítim” i el 155. Per Artadi, el suport de PDeCAT a aquesta investidura ”té tot el sentit” perquè és un compromís del grup parlamentari de Junts per Catalunya. Artadi considera que aquesta investidura és el que ”demana” la ciutadania i per tant, reitera que JxCat hi té un ”compromís absolut i ferm”. A només 10 dies del judici per l’1-O, Artadi diu que afronten la vista amb ”fortalesa” i per poder fer ”d’altaveu de la injustícia i persecució de drets civils i polítics” de l’estat espanyol.

 

La consellera de Presidència ha recordat que s’està tramitant la modificació del reglament ”perquè no hi pugui haver cap excusa” ja que considera ”fonamental” que es pugui fer efectiva aquesta investidura. Artadi ha situat el judici com l’element ”més fort i representatiu de la repressió que exerceix l’estat espanyol a la dissidència política catalana”. Per Artadi, l’estat espanyol ha decidit que el ”procés d’alliberament nacional” s’ha de transitar a través de ”la repressió”. Ha recordat, però, que els presos estan ”forts, coratjosos i molt convençuts” de que han fet el què havien de fer, i per això, el Govern encara el judici ”amb fortalesa” dels polítics empresonats.

 

Pel que fa a les eleccions municipals, Artadi ha reconegut que s’està treballant ”en diferents fronts” i ha recordat que en l’espai polític que representa hi ha la ”voluntat” que hi hagi unitat en llistes independentistes. Artadi ha insistit que no hi ha res ”tancat” i ”ja veurem com acaba”. Artadi ha fet aquetes declaracions abans de participar en l’acte de celebració del centenari del Casal Catòlic de Sant Andreu del Palomar, que també ha comptat amb al presència de la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, i la presidenta del districte, Montserrat Benedí. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa