Arrimadas sospita que el Govern posa d'excusa Maragall per "solucionar-li la vida" a Puigdemont

Cs presentarà diverses iniciatives perquè "s'aclareixi" en què consisteix l'acord per garantir una vida digna als expresidents

 

La líder de Cs al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dijous que el partit taronja presentarà diferents iniciatives perquè s'aclareixi l'acord de Govern que autoritza els departaments de la Generalitat a cobrir les necessitats personals bàsiques dels expresidents del Govern durant totes les etapes de la vida. Arrimadas ha expressat que el seu partit tem que aquest acord s'hagi fet per afavorir el president a l'exili, Carles Puigdemont.

 

L'acord de Govern, aprovat dimarts passat, estableix que es garantirà l'atenció social i el suport que necessitin els expresidents per assegurar el seu dret a viure dignament. En la roda de premsa posterior al consell executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va dir que la mesura s'adoptava per la situació personal de Pasqual Maragall i no suposava cap tipus de benefici econòmic per a Puigdemont.

 

Arrimadas ha dit que les iniciatives de Cs busquen "evitar" que el president a l'exili es beneficiï de l'acord. "Una cosa és que els expresidents tinguin un tracte digne i l'altre és que l'acord sigui per solucionar la vida a un fugat de la justícia", ha dit Arrimadas. La líder de l'oposició ha dit que "molts catalans sospiten que això no es correspon amb un intent de proveir el senyor Maragall, tots sospitem que això es pot destinar a solucionar-li la vida a Puigdemont".

 

 

Arrimadas ha subratllat que "si és per garantir una vida digna a Maragall, perfecte, si és per solucionar la vida a un fugat de la justícia, ens tindran en contra". Cs traslladarà preguntes al Govern perquè "se sàpiguen" els detalls d'un acord que Arrimadas ha considerat "opac" perquè no se sap "ni com ni quan ni on". "Demanarem transparència absoluta", ha conclòs Arrimadas.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?