Arrimadas s'espolsa Vox: "Nosaltres només tenim un soci a Andalusia que es diu PP"

La líder de Cs defensa l'acord per governar la comunitat andalusia i atribueix les crítiques a un PSOE "rabiós" per haver perdut el seu "cortijo"

 

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha restat importància al paper de Vox a Andalusia per facilitar la formació de govern. En una compareixença al Parlament, Arrimadas ha assegurat: "Nosaltres només tenim un soci a Andalusia que es diu PP". D'aquesta manera, la líder de l'oposició s'espolsava qualsevol crítica sobre aliances amb els ultres de Vox. "Ja sé que per alguns és difícil d'assumir perquè els agradaria que la realitat fos una altra, com al PSOE o als independentistes". Arrimadas ha defensat que l'acord de govern a Andalusia "és molt bo" per a la comunitat autònoma. "Estem davant d'una oportunitat històrica", ha reblat.

 

La líder de l'oposició veu en les crítiques per l'acord d'Andalusia la voluntat dels socialistes espanyols de posar "el focus on els interessa". Però Arrimadas fa oïdes sords a aquestes crítiques perquè considera que allà on alguns hi veuen "el pacte de la vergonya" hi ha "un acord centrat i moderat". De fet, la líder taronja pensa que el PSOE "està rabiós perquè se li ha tret el 'cortijo'", però ha posat en relleu que no ha escoltat fins ara cap crítica a les 90 mesures que conté l'acord PP-Cs i pensa que é perquè es tracta d'un pacte "moderat i raonable"

 

 

Arrimadas tampoc veu que les aliances per accedir al poder a Andalusia hagin d'entrar en contradicció amb els seus socis liberals europeus, que es miren amb atenció els moviments ultra a Espanya. Segons Arrimadas, Cs està en la línia dels seus aliats a Europa: "No es pot entrar en acords de govern amb partits populistes, a Espanya en tenim, d'un sentit i un altre, i nacionalistes. És el que hem fet a Andalusia". Sobre la possibilitat de reeditar l'estratègia a Andalusia en cas que Vox permeti acords a d'altres comunitats, Arrimadas s'ha limitat a dir que a les eleccions Cs sortirà "a guanyar" perquè a cada nova cita electoral obtenen més vots.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?