El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas proposa la diputada al Parlament Marina Bravo com a secretària general de Cs
  • CA

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha proposat la diputada al Parlament Marina Bravo com a nova secretària general de la formació a l’estat. Cs es troba en ple procés de renovació interna i Arrimadas ha optat per tres dones per ocupar els càrrecs de pes del partit: ella aspira a la presidència i aposta per Bravo de secretària general i perquè l’actual portaveu de la gestora de la formació, Melisa Rodríguez, mantingui aquest càrrec. A més, situa la portaveu de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, com a portaveu adjunta a l’Estat. Tant Bravo com Rodríguez i Roldán han agraït públicament la confiança d’Arrimadas a les xarxes socials.

Aquesta serà l’alta direcció del partit si Arrimadas guanya les primàries al vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, crític amb la línia del partit des de l’etapa d’Albert Rivera, que ahir dimarts va anunciar finalment que competirà per ser el nou líder de Cs. Igea retreu l’acostament del partit a la dreta i consegüentment els intents per presentar candidatures conjuntes a Galícia, el País Basc i Catalunya. A més, proposa un partit en què les agrupacions territorials tinguin més rellevància davant d’una executiva que imposi decisions a la resta.

Arrimadas, en canvi, és vista com la candidata continuista amb la línia de Rivera i ha carregat contra el model d’Igea, que compara amb l’organització federal del PSOE: “No penso liderar una etapa en què dins del partit tinguem baronies”, va proclamar divendres passat a Barcelona. A més, compta amb el suport de cares conegudes del partit com el diputat català Carlos Carrizosa, l’eurodiputat Jordi Cañas i el diputat al Congrés José María Espejo-Saavedra. L’elecció de l’executiva tindrà lloc el diumenge 8 de març, una setmana abans de la celebració del congrés de Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa